Ευρώπη

Η Μπαρτσελόνα έχει τα δικαιώματα του Μαρκ Γκασόλ στην Ισπανία!

Τα δικαιώματα του Μαρκ Γκασόλ εξακολουθεί να διατηρεί στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα!

Έπειτα από 13 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Μαρκ Γκασόλ είναι έτοιμος για τον επαναπατρισμό του.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το ESPN, ο 36χρονος σέντερ έγινε ανταλλαγή από τους Λέικερς στους Γκρίζλις, από τους οποίους αναμένεται σύντομα να αποδεσμευθεί , με σκοπό να επιστρέψει στην οικογένειά του στην Ισπανία. Παράλληλα, κυκλοφορεί η φήμη πως ο μικρότερος αδερφός του σπουδαίου Πάου σκέφτεται μέχρι και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ωστόσο, στην περίπτωση που ο Μαρκ Γκασόλ αποφασίσει να παίξει σε ομάδα της Ισπανίας τη νέα σεζόν θα πρέπει πρώτα να ρωτήσει την… Μπαρτσελόνα για το μέλλον του! Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Καταλονίας, το 2008 λίγο προτού μετακομίσει στο ΝΒΑ ο διεθνής ψηλός, οι «μπλαουγκράνα» αγόρασαν τα δικαιώματά του για την ACB.

Άρα, αυτό σημαίνει πως αυτά εξακολουθούν να ανήκουν στον σύλλογο της Καταλονίας, αφού δεν… λήγουν. Σημαντική σημείωση, πως η Μπαρτσελόνα θα έχει τον πρώτο λόγο για τον μικρότερο Γκασόλ και θα αξιώνει αποζημίωση, εφόσον εκείνος θέλει να παίξει σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας, ειδάλλως είναι ελεύθερος να αγωνιστεί σε οποιονδήποτε σύλλογο της Ισπανίας, δεύτερης κατηγορίας και κάτω ή σε όποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα θέλει.

Από 'κει και πέρα, το θέμα με τους «μπλαουγκράνα», πάντως, είναι πολύπλοκο. Εξαιτίας του υψηλού χρέους ο σύλλογος έχει ζητήσει από τους παίκτες να γίνουν περικοπές στα συμβόλαιά τους, όπως για παράδειγμα στον Νίκολα Μίροτιτς. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πως στην παρούσα φάση, η Μπαρτσελόνα δεν είναι τόσο ελεύθερη σε... ανοίγματα, πόσω μάλλον για ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο που θα ζητήσει ο πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x