Ευρώπη

Με Μπραζντέικις στο Παγκόσμιο η Λιθουανία - Παραμένει αμφίβολος ο Σαμπόνις

Η Λιθουανία θα έχει κανονικά στη διάθεσή της τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Ντομάντας Σαμπόνις.

Παρά τις αρκετές και σημαντικές απουσίες της, η εθνική ομάδα της Λιθουανίας μπορεί να υπολογίζει στον Ίγκνας Μπραζντέικις.

Υπήρχαν μερικές αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική κατάσταση του φόργουορντ της Ζάλγκιρις, ωστόσο όπως τόνισε στο BasketNews ο Γενικός Γραμματέας της λιθουανικής ομοσπονδίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, δεν χωράει αμφιβολία πως θα ενισχύσει τη «λιέτουβα».

«Δεν έχει αμφιβολίες. Αν και η δύσκολη ψυχολογική και σωματική του κατάσταση οδήγησε κάποτε σε ερωτηματικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει. Τόσο ο προπονητής Κάζις Μακσβίτις όσο και ο ίδιος έχουν δώσει θετικά μηνύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει λίγη ηρεμία και ξεκούραση. Απλώς χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του μετά από τα εξουθενωτικά τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε συγκεκριμένα περί του θέματος ο Μπαλτσιούνας.

Από την άλλη, τα μηνύματα για τον Ντομάντας Σαμπόνις δεν είναι τόσο θετικά. Ο σταρ του ΝΒΑ ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο χέρι, ενώ υπάρχει και το ζήτημα της εγκυμοσύνης της γυναίκας του, γεγονότα που κάνουν αμφίβολη την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Διατηρούμε τακτική επικοινωνία μαζί του, όπως και ο προπονητής Μακσβίτις», είπε ο Μπαλτσιούνας για τον Σαμπόνις, και συνέχισε: «Προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε να τον πιέσουμε. Η χειρουργική επέμβαση, το συμβόλαιό του και σίγουρα η οικογένειά του -- και οι τρεις αυτοί παράγοντες έχουν σημαντική σημασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγός του περιμένει μωρό και αναμένεται περίπου την ώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν ξέρω ποιος από αυτούς τους παράγοντες είναι ο πιο σημαντικός, αλλά ο Ντομάντας είπε: "Θα ήθελα πολύ να υπογράψω ξανά το συμβόλαιο και να έρθω ασφαλής". Προς το παρόν, η πιθανότητα να υπογράψει εκ νέου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία του».

Θυμίζουμε πως για τη Λιθουανία, πιθανή αντίπαλο της Ελλάδας στη Β' φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεδομένο είναι πως δεν θα λάβουν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση οι Μάριους Γκριγκόνις (Παναθηναϊκός), Λούκας Λεκαβίτσιους, Εντγκάρας Ουλάνοβας (Ζαλγκίρις) και Ρόκας Γκιεντράιτις (Μπασκόνια).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x