Ευρώπη

Φανταστική Λιθουανία, «πάτησε» το Μαυροβούνιο με σπουδαίο Γκριγκόνις

Η Λιθουανία εμφανίστηκε πιο σοβαρή στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άφησε περιθώρια στο Μαυροβούνιο, επικρατώντας με 90-73 με μαγική εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις.

Ακάθεκτη συνεχίζει τη πορεία της η Λιθουανία, που προς στιγμής έδειχνε να τα βρίσκει… μπαστούνια στο Κάουνας κόντρα στο Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά με τρομερή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και καταπληκτικό Μάριους Γκριγκόνις, νίκησε με 90-73.

Η έναρξη της αναμέτρησης έδειχνε πως οι δύο ομάδες ήταν πάνω-κάτω ισοδύναμες. Μάλιστα, από το Μαυροβούνιο ξεχώρισε αμέσως ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, ο οποίος έκλεισε το ημίχρονο με 13 πόντους, παρότι οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα.

Η ειδοποιός διαφορά ήταν το τρίτο δεκάλεπτο και η διάθεση της Λιθουανίας να καθαρίσει την… μπουγάδα, αποκτώντας διψήφια διαφορά (54-42). Από εκεί και πέρα, όλα ήταν πιο εύκολα και με ορθή διαχείριση, πήραν μία ακόμα νίκη με 90-73.

Κορυφαίος παίκτης για το σύνολο του Κάζις Μακσβίτις αναδείχθηκε ο Νταμάντας Σαμπόνις με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 τελικές πάσες. Εντυπωσιακός ήταν και ο Μάριους Γκριγκόνις με τους 16 πόντους που σημείωσε μαζί με 2 ασίστ. Ακόμα 15 πρόσθεσε ο Μιντάουσκας Κουζμίνσκας και παράλληλα στο νταμπλ-νταμπλ κινήθηκες ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 12 πόντους και 14 «σκουπίδια».

Από την άλλη πλευρά, ο γνωστός από τη παρουσία του στη χώρα μας και τους «πρασίνους», Κέντρικ Πέρι, τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους.

Με ρεκόρ 7-1 παραμένει στη κορυφή του ενδέκατου ομίλου η Λιθουανία, ενώ το Μαυροβούνιο έπεσε στο 5-3, δίχως να μείνει εκτός της τριάδας.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 39-36, 71-51, 90-73

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x