Ευρώπη

Κλάιμπερν: «Θα ήταν ωραίο να παίζουν στην Team USA παίκτες από την Ευρώπη»

Ο Γουίλ Κλάιμπερν εξέφρασε την επιθυμία του να δει κάποιους από τους Αμερικανούς που αγωνίζονται στην Ευρώπη να φορούν τη φανέλα των ΗΠΑ σε διεθνείς διοργανώσεις.

Την επιθυμία πολλών Αμερικανών που αγωνίζονται στην Ευρώπη εξέφρασε ο Γουίλ Κλάιμπερν σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό Eurohoops.

Ο φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια δήλωσε πως θα του άρεσε να δει τους συμπατριώτες του που παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, τονίζοντας πως η καλή γνώση του μπάσκετ που έχουν θα βοηθούσε την Team USA στις μεγάλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Προσωπικά, δεν θα ήθελα να είμαι μέλος καμίας εθνικής ομάδας, η σεζόν είναι αρκετά μεγάλη. Αντίθετα, προτιμώ να απολαμβάνω τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου. Γι' αυτό δεν θα ήθελα να παίξω στην εθνική ομάδα. Ωστόσο, θα ήταν ωραίο αν η εθνική ομάδα των ΗΠΑ προσθέσει τουλάχιστον 2-3 παίκτες των ΗΠΑ που αγωνίζονται στην Ευρώπη στο ρόστερ της τουρνουά.

Αν κοιτάξετε τα προηγούμενα χρόνια, θα δείτε ότι ακόμη και παίκτες της G-League επιλέχθηκαν για την εθνική ομάδα. Αντί για τέτοιους παίκτες, θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν στην ομάδα παίκτες των ΗΠΑ που είναι εξοικειωμένοι με τους κανόνες της FIBA ??και γνωρίζουν μπάσκετ. Φυσικά, δεν λέω ότι οι παίκτες των ΗΠΑ που παίζουν στην Ευρώπη είναι καλύτεροι από άλλους, αλλά η καλή γνώση του μπάσκετ θα μπορούσε να είναι πλεονέκτημα για την εθνική ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x