Ευρώπη

Σάρωσε τη Γρανάδα με ασταμάτητο Μονέκε η Μπασκόνια - Δύσκολη νίκη για τη Βαλενθία

Η Μπασκόνια πήρε εύκολο διπλό με 90-81 στη Γρανάδα χάρη σε «όργια» του Τσίμα Μονέκε, ενώ η Βαλένθια λύγισε πολύ δύσκολα εντός έδρας την Ομπραντόιρο (85-79).

Άνετη επικράτηση για την Μπασκόνια!

Η ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια πέρασε με σκορ 90-81 από την έδρα της Γρανάδα, ανεβαίνοντας στο 3-1 στην ACB και παραμένοντας στο κυνήγι της κορυφής.

Από το πρώτο ημίχρονο, οι Βάσκοι δεν άφησαν περιθώριο στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μόνο ένα καλό διάστημα στην τρίτη περίοδο, κάτι που προφανώς δεν αρκούσε κόντρα σε μία ομάδα Ευρωλίγκας. Για τη Γρανάδα, αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Απίθανο ματς έκανε και πάλι ο Τσίμα Μονέκε, ο οποίος φαίνεται πως εξελίσσεται σε σπουδαία μεταγραφή. Ο Νιγηριανός φόργουορντ/σέντερ μέτρησε 26 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα, όντας μέχρι στιγμής ξεκάθαρο φαβορί για MVP της αγωνιστικής. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό ματς έκανε ο Βάνια Μαρίνκοβιτς με 19 πόντους και 5/10 τρίποντα. Άποντος έμεινε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε.

Από τη Γρανάδα, τρομερή εμφάνιση με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ έκανε ο πρώην παίκτης του Προμηθέα Τζο Τόμασον, όμως δεν έφτασε για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 33-45, 56-62, 81-90

Με νίκη συνέχισε και η Βαλένθια!

Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στη Μονακό για την Ευρωλίγκα, επικράτησε 85-79 της Ομπραντόιρο για την ACB και ανέβηκε στο 3-1.

Οι «πορτοκαλί», πάντως, είχαν αρκετά δύσκολο έργο, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν τρομερά ανταγωνιστικοί και έχασαν το ματς ουσιαστικά στις λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών, πέφτοντας στο 1-2.

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Μπράντον Ντέιβις, που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την ισπανική ομάδα, πετυχαίνοντας 19 πόντους. Ακολούθησε με 13 ο Κάσιους Ρόμπερτσον, κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενώ ισάριθμους είχε ο Κρις Τζόουνς. Εξαιρετικός οργανωτικά με 10 ασίστ ο Στέφαν Γιόβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 35-36, 58-54, 85-79

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x