Ευρώπη

Αποχωρεί από την εθνική Γαλλίας ο Βενσάν Κολέ μετά από 15 χρόνια στο τιμόνι των «τρικολόρ»!

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο Βενσάν Κολέ αναμένεται να αποχωρήσει οριστικά από την εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας, η οποία και φαίνεται πως κοιτά στην... επόμενη ημέρα.

Πιο αβέβαιο από ποτέ φαντάζει το μέλλον του Βενσάν Κολέ στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Γαλλίας, λίγες ημέρες μετά και την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου.

Ο 61χρονος προπονητής, βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των «τρικολόρ» από το 2009, όντας ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας, καθώς, σε αυτά τα 15 χρόνια έχει οδηγήσει τη Γαλλία σε οκτώ μετάλλια!

Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει δύο ασημένια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024), δύο χάλκινα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (2019, 2014), αλλά και ένα χρυσό (2013), δύο ασημένια (2011, 2022) και ένα χάλκινο (2015) σε Ευρωμπάσκετ!

Παρ' όλα αυτά, ο κύκλος του στο τιμόνι της εθνικής ομάδας της χώρας φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Και αυτό διότι η Ομοσπονδία της Γαλλίας επιχειρεί να φέρει έναν νέο... αέρα στην ομάδα, με τους πιτσιρικάδες, Βίκτορ Γουεμπανιάμα, Ζακαρί Ρισασέ, Αλεξάντρε Σαρ σε πρώτο πλάνο, να αποτελούν το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με την «Equipe» λοιπόν, είναι σχεδόν βέβαιο πως η Γαλλία θα περάσει σε νέα εποχή όσον αφορά τη θέση του προπονητή, μιας και το συμβόλαιο του Κολέ είχε ισχύ μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x