Ευρώπη

Με ήρωα Παπαγιάννη, η Φενέρ έστειλε το Game 4 με την Εφές στην παράταση και κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας!

Μετά από ένα απίθανο ματς που κρίθηκε στην παράταση χάρη στο μπλοκ του Παπαγιάννη στη λήξη του 40λεπτου, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 80-72 της Εφές στο Game 4 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας!

Η Αναντολού Εφές παρέδωσε τα «σκήπτρα» του τουρκικού μπάσκετ στη Φενέρμπαχτσε!

Με ήρωα τον Γιώργο Παπαγιάννη που αποσόβησε την ήττα με τρομερό μπλοκ σε «νεκρό χρόνο» της κανονικής περιόδου (64-64), η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κυριάρχησε στο 5λεπτο της παράτασης, επικρατώντας με 80-72 στην «Ulker Sports Arena», κάνοντας το 3-1 στη σειρά των τελικών, κατακτώντας το πρωτάθλημα Τουρκίας!

Σε μια σειρά που έως τώρα υπήρχαν μόνο break (!), η Φενέρ κατάφερε να κρατήσει την έδρα της και να πανηγυρίσει το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπιμπέροβιτς με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Χέιζ-Ντέιβις να μετρά 16 πόντους, την ώρα όπου ο Παπαγιάννης τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ και 3 μπλοκ! Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 5 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και 10 ασίστ! Πρώτος σκόρερ για την Εφές ήταν ο Μπράιαντ με 20.

Το ματς:

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία με τα τρίποντα των Πιέρ και Γουίλμπεκιν, αλλά και τις βολές του Σανλί, προηγήθηκε με 11-0 στο 4'! Οτούρου και Λάρκιν μείωσαν προσωρινά σε 11-6 για την Εφές, προτού οι γηπεδούχοι με τους Παπαγιάννη και Μπιμπέροβιτς ανεβάσουν και άλλο τη διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +14 για το 22-8!



Μάλιστα, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασε ακόμα και στο +20 στις αρχές της δεύτερης περιόδου (32-12) με πρωταγωνιστές τους Μπιμπέροβιτς και Χέιζ-Ντέιβις στο 14'! Από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε η αντεπίθεση των φιλοξενβούμενων, οι οποίοι χάρη στους 8 μαζεμένους πόντους του Μπομπουά και τις βοήθειες των Λάρκιν και Μπράιαντ, κατάφεραν να μειώσουν στους 5 (34-29) στο 19', προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 36-33.




Με κεκτημένη ταχύτητα από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Αναντολού Εφές κατάφερε σταδιακά να προσπεράσει για πρώτη φορά στο ματς για το 48-47 στο 18', με το προβάδισμα έκτοτε να αλλάζει συνεχώς χέρια και το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την ομάδα του Μιγιάτοβιτς στο +1 (51-52)! Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό θρίλερ, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Με το σκορ στο 62-62 2 λεπτά πριν το τέλος, ο Μπράιαντ έκανε το 62-64 στο 39', προτού απαντήσει ο Χέιζ-Ντέιβις λίγο αργότερα για το 64-64. Ο Νικ Καλάθης είχε στο φινάλε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στη Φενέρ, όμως αστόχησε, με τον Παπαγιάννη με τρομερό μπλοκ σε «νεκρό χρόνο» στο λέι απ του Οζντεμίρογλου να στέλνει το ματς στην παράταση!




Τα δεκάλεπτα: 22-8, 36-33, 51-52, 64-64, 80-72 παρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x