Ευρώπη

Πήρε την ντερμπάρα με την Παρτίζαν και πέρασε στον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος» η Εφές!

Η Αναντολού Εφές βρέθηκε μέχρι και στο -13, όμως έκανε την ανατροπή κόντρα στην Παρτίζαν και τελικά νίκησε με σκορ 81-79, χάρη σε κρίσιμο φόλοου του Ντάριους Τόμπσον στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Τρομερό... ορεκτικό στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»!

Η Αναντολού Εφές νίκησε με σκορ 81-79 την Παρτίζαν, σε ένα καταπληκτικό ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο, έφτασε στον τελικό του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (24/9) στις 20:00 τον νικητή μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπάγερν Μονάχου.

Οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα για τρεις περιόδους, όμως η ομάδα του Ερντέμ Τσαν διατηρήθηκε κοντά και έκανε την αντεπίθεσή της στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελικά, κατάφερε να φτάσει στη νίκη χάρη σε κρίσιμο φόλοου του Ντάριους Τόμπσον λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, δε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διαμαρτυρήθηκε για φάουλ τόσο στον ΛεΝτέι, όσο και στον Σμάιλαγκιτς.



Για τους νικητές, 16 πόντους είχε ο Γουίλ Κλάιμπερν, μαζί με 8 ριμπάουντ. 15 πόντους μέτρησε ο Ελάιζα Μπράιαντ και 11 ο Ροντρίγκ Μπομπουά. Από την Παρτίζαν, ξεχώρισε με 23 πόντους ο Ντανίλο Άντζουσιτς, ενώ 17 πέτυχε ο Κέβιν Πάντερ. Αποβλήθηκε πολύ γρήγορα με 5 φάουλ ο «άγουρος» Πι Τζέι Ντοζίερ.

Το ματς
Η Παρτίζαν με κορυφαίο τον ΛεΝτέι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ήταν κυρίαρχη στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας από πολύ νωρίς τη μεγάλη ποιότητά της, αφού πήρε από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (9-19). Η Εφές έμοιαζε σε αυτό το διάστημα αγνώριστη, και είχε κολλήσει επιθετικά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ με 12-23.



Η τουρκική ομάδα έβγαλε την αναμενόμενη αντίδραση στο δεύτερο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 20-23 με ένα επιμέρους 8-0 σερί, με πρωτοστάτη τον Μπομπουά, που έβαλε και τρίποντο ισοφάρισης (26-26). Ο Πάντερ έβγαλε αντίδραση για την Παρτίζαν, γράφοντας με τρίποντο το 28-32. Το ματς από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τη μορφή ντέρμπι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 40-43, μετά από… μονομαχία τριών πόντων μεταξύ Κλάιμπερν και Άντζουσιτς.



Στην τρίτη περίοδο, η «σέρβικη» κυριαρχία επανήλθε. Η Παρτίζαν με τον πολύ ποιοτικό Φρανκ Καμίνσκι να παίρνει χρόνο συμμετοχής άρχισε να ανεβάζει και πάλι την υπέρ της διαφορά, με την Εφές να «κολλάει» στους μόλις 4 πόντους σε περίπου 7 λεπτά παιχνιδιού. Κάπως έτσι, το προβάδισμα των «ασπρόμαυρων» έγινε και πάλι διψήφιο, και μάλιστα έφτασε στο +13 (44-57), μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Οι Τούρκοι ξύπνησαν προς τα τέλη του δεκαλέπτου, με τον Γουίλις να βάζει αλλεπάλληλα τρίποντα και να μειώνει στους 7 (50-57). Τελικά, το σκορ στη λήξη της τρίτης περιόδου ήταν 54-61.



Με ηγέτη τον Κλάιμπερν, η Εφές συνέχισε να βγάζει αντίδραση, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 64-64, πριν περάσει και μπροστά με τρίποντο του Αμερικανού φόργουορντ (67-64). Μάλιστα, η τουρκική ομάδα βρέθηκε μετά από καλάθια των Τόμπσον και Μπράιαντ για πρώτη φορά στο +7 (71-64), ωστόσο ο Πάντερ έβαλε πέντε σερί πόντους για το 71-69. Ο Ντέρεκ Γουίλις έβαλε μεγάλο τρίποντο, γράφοντας το 76-70, όμως ο Άντζουσιτς απάντησε άμεσα και λίγο αργότερα ο Πάντερ έβαλε μπροστά με 78-79 την Παρτίζαν! O Tόμπσον έβαλε μεγάλο φόλοου, βάζοντας ξανά μπροστά με 81-79 την Εφές και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 40-43, 54-61, 81-79

Αναντολού Εφές (Τσαν): Λάρκιν 6, Μπομπουά 11, Μπράιαντ 15, Κλάιμπερν 16, Τόμπσον 6, Πλάις 4, Οσμανι 3, Γιλμάζ 3, Γουίλις 11, Ζίζιτς 6.

Παρτίζαν (Ομπράντοβιτς): Βούκσεβιτς, Λεντέι 4, Αβράμοβιτς, Κοπρίβιτσα 3, Πάντερ 17, Σμάιλαγκιτς 10, Γιάραμαζ 7, Νάναλι 8, Άντζουσιτς 23, Ντοζίερ 3, Καμίνσκι 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x