Ευρώπη

Άντεξε κόντρα στη Γαλλία και πέρασε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών με Ισπανία το Βέλγιο!

Το Βέλγιο έφτασε κοντά σε «αυτοκτονία», όμως τελικά επικράτησε με σκορ 67-63 της Γαλλίας και έκλεισε θέση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία!

Απίστευτος ημιτελικός στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών!

Το Βέλγιο έκανε την έκπληξη και νίκησε τη Γαλλία 67-63, κλείνοντας μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (24/6). Aυτός θα είναι, μάλιστα, ο πρώτος τελικός στην ιστορία της χώρας στον θεσμό!

Πριν φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, το Βέλγιο παραλίγο να «αυτοκτονήσει» με απίθανο τρόπο, καθώς είδε τους «τρικολόρ» να επιστρέφουν από το -17 και να μειώνουν στο καλάθι στα τελευταία λεπτά (65-63). Παρόλα αυτά, έβγαλε τις μεγάλες άμυνες που έψαχνε στο τέλος και κατάφερε να φτάσει στη νίκη-πρόκριση.

Κορυφαία ήταν και πάλι η Έμα Μίσερμαν, η οποία μετά το triple-double στον προημιτελικό, έκανε άλλη μία «μαγική» εμφάνιση με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 τάπες! Από κοντά ακολούθησε και η Γιούλι Φάνλο με 18 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε η Σαντρίν Γκρουντά με 17 πόντους.

Tα δεκάλεπτα: 18-8, 44-30, 54-46, 67-63

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x