Ευρώπη

Βατούτιν: «Η πολιτική κατάσταση δεν επιτρέπει στη Euroleague να αλλάξει θέση για τη Ρωσία»

Ο Αντρέι Βατούτιν τόνισε πως η επιστροφή των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα παραμένει ένα μακρινό ενδεχόμενο ακόμη.

Εδώ και κάτι παραπάνω από 2 χρόνια, από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι ρωσικές ομάδες έχουν αποβληθεί από τη Εuroleague, ακόμη και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι εκ των βασικών μετόχων της διοργάνωσης.

Μάλιστα, ισχυρός άνδρας της «αρκούδας», Αντρέι Βατούτιν, παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της χώρας και τόνισε πως η επιστροφή των ρωσικών συλλόγων στη Euroleague παραμένει μακρινό ενδεχόμενο βάσει της παρούσας πολιτικής κατάστασης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δεν μπορώ να πω κάτι νέο σε σύγκριση με προηγούμενες δηλώσεις για αυτό το θέμα. Υπάρχει η θέση που εκφράζει η ηγεσία της EuroLeague: όσο συνεχίζεται η ειδική επιχείρηση (σσ. ο πόλεμος), κάτι τέτοιο αποκλείεται.Με βάση αυτή την αφήγηση, οι ουσιαστικές αποφάσεις δεν είναι ορατές.

Παρόλα αυτά, προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο της οργάνωσης του συλλόγου στο επίπεδο των υψηλότερων προδιαγραφών και, ως μέτοχοι, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε όλες τις επιτροπές και τις συνεδριάσεις της Euroleague και να διατηρούμε πλήρη επαφή με τους συναδέλφους.

Σε ιδιωτικές συνομιλίες, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, για να μην αναφέρουμε τους απλούς οπαδούς, έχουν σημειώσει περισσότερες από μία ή δύο φορές ότι χωρίς την ΤΣΣΚΑ η EuroLeague έχει χάσει πολλά. Αλλά η πολιτική κατάσταση στο σύνολό της δεν επιτρέπει ακόμη στη διοργανώτρια αρχή να αλλάξει τη θέση της για τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x