Ευρώπη

Κράτησε το «κάστρο» της και… αγγίζει τον τίτλο η Αρμάνι Μιλάνο!

Με τον Σαβόν Σιλντς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε 79-72 της Βίρτους Μπολόνια, κάνοντας το 3-2 στη σειρά των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το τρίτο - από τα τέσσερα - βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η Αρμάνι Μιλάνο!

Σε μια σειρά όπου η έδρα έχει τον πρώτο λόγο - η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επικράτησε 79-72 της Βίρτους Μπολόνια στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών του ιταλικού πρωταθλήματος, απέχοντας πλέον μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου (3-2 το σκορ)!

Επιβάλλοντας τον δικό τους ρυθμό από νωρίς, οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +5 για το 42-37. Ένα γρήγορο σερί 11-2 στις αρχές της τρίτης περιόδου, ήταν αρκετό για την Αρμάνι να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (56-43), με τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια να μαζεύουν κάπως τη διαφορά για το 59-54 του δεκαλέπτου.

Με τους Σιλντς και Μέλινα βγαίνουν μπροστά στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, η Αρμάνι διατήρησε αυτό το μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα που είχε «χτίσει», φτάνοντας με σχετική άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σαβόν Σιλντς με 22 πόντους και κρίσιμα καλάθια στο φινάλε, με τους Νικολό Μέλι (13π., 12ρ.), Μπάρον (12π.) και Νάπιερ (12π., 5ασ.) να ακολουθούν σε απόδοση. Για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, ξεχώρισαν οι Μπελινέλι (17π.) και Κορντινιέ (14π.).

Το έκτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη (21/06, 21:30) στη «Segafredo Arena» της Μπολόνια, εκεί όπου η Βίρτους θα προσπαθήσει να στείλει τη σειρά σε 7ο και τελευταίο τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 42-37, 59-54, 79-72.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x