Ευρώπη

Αποσύρεται μετά το Παγκόσμιο ο Ντατόμε - Αναλαμβάνει πόστο στην Αρμάνι!

Ο Τζίτζι Ντατόμε κοινοποίησε την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αν και θα παραμείνει στην Αρμάνι αναλαμβάνοντας άλλο πόστο.

Τέλος εποχής για μία από τις «μορφές» των ευρωπαϊκών γηπέδων!

Ο Τζίτζι Ντατόμε ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όταν και θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Παρόλα αυτά, ο σπουδαίος Ιταλός φόργουορντ τόνισε ότι δεν... σταματάει η σχέση του με το μπάσκετ, αφού θα παραμείνει στην Αρμάνι Μιλάνο και θα αναλάβει κάποιο άλλο πόστο.

Στην τελευταία του επαγγελματική σεζόν, ο Ντατόμε έπαιξε σε 6 παιχνίδια της EuroLeague για την ομάδα του Μιλάνου, έχοντας κατά μέσο όρο 3,7 πόντους, 0,8 ριμπάουντ και 1,7 PIR.

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν τη σεζόν 2015-16, όταν είχε μέσο όρο 12,4 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 13,3 PIR σε 29 εμφανίσεις στην EuroLeague για τη Φενερμπαχτσέ. Την επόμενη σεζόν, κατέκτησε με την τουρκική ομάδα την Ευρωλίγκα, παίζοντας εξαιρετικά στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο σπουδαίος σουτέρ έπαιξε για τη Σιένα, τη Σκαφάτι, τη Βίρτους Ρόμα, τους Ντιτρόιτ Πίστονς, τους Μπόστον Σέλτικς, τη Φενέρ και την Αρμάνι.

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης:



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x