Ευρώπη

Ακυρώθηκε τουρνουά της Χάποελ Τελ Αβίβ που θα συμμετείχε και ο Άρης μετά από «όχι» των ομάδων

Μετά από άρνηση του Άρη και της Βιλερμπάν να συμμετέχουν, η Χάποελ Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την ακύρωση του τουρνουά προετοιμασίας που θα φιλοξενούσε στο Ισραήλ στις 15-17 Σεπτεμβρίου.

Η Χάποελ Τελ Αβίβ έκλεψε την παράσταση στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, κάνοντας πολλές «ηχηρές» κινήσεις με κορυφαία αυτή του Πάτρικ Μπέβερλι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η ομάδα του Στέφανου Δέδα (προπονητής) και του Γιώργου Χήνα (GM) είχε σκοπό να φιλοξενήσει στις 15-17 Σεπτεμβρίου ένα τουρνουά με τη συμμετοχή του Άρη, της Βιλερμπάν και της Ρίτας, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» ήταν σε συνεχή επικοινωνία, το τελευταίο διάστημα, με τις άλλες ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά, με αντικείμενο συζήτησης την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και κατέληξαν, εν τέλει, στην επιλογή να μη μεταβούν στη βάση της Χάποελ για τους αγώνες.

Την ίδια απόφαση, μάλιστα, πήρε και η Βιλερμπάν, για «λόγους ουδετερότητας». Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τη Χάποελ να ανακοινώσει την ακύρωση της διεξαγωγής του τουρνουά, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να παλεύει έτσι ώστε να επιστρέψουν τα διεθνή αθλητικά event στο Ισραήλ.

«Προς μεγάλη μας λύπη, το διεθνές τουρνουά προετοιμασίας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο Τελ Αβίβ, στο οποίο επενδύθηκαν πολλοί πόροι και μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά του συλλόγου, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, καθώς η Βίλερμπαν αποφάσισε να ακυρώσει την άφιξή της και οι άλλες ομάδες εξέφρασαν επίσης φόβο να έρθουν στο Ισραήλ.

Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη της Βιλερμπάν, Τόνι Πάρκερ, που ήρθε στο Ισραήλ. Λόγω των απειλών που δέχθηκε, οι οποίες δυνάμωσαν τις τελευταίες μέρες, αποφάσισε τελικά να μην έρθει η ομάδα του στο Ισραήλ.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε ν εποστρέψουν οι διεθνείς αγώνες μπάσκετ στο Ισραήλ, τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τον αθλητισμό γενικότερα»
, ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x