Ευρώπη

Η... παρακμή του Άντρε Ρόμπερσον: Από βασικός στους Θάντερ, στη Σολέ

Ο άλλοτε βασικός στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Άντρε Ρόμπερσον, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σολέ, η οποία αγωνίζεται στα προκριματικά του Basketball Champions League.

Μπορεί κάποτε να ήταν συμπαίκτης του Ράσελ Γουέστμπρουκ και του Κέβιν Ντουράντ, όμως ο Άντρε Ρόμπερσον δεν είδε την καριέρα του να εξελίσσεται όπως θα ήθελε.

Ο άλλοτε NBAer, που υπήρξε επί σειρά ετών starter στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αφού υπέγραψε στη γαλλική Σολέ, ομάδα που αγωνίζεται στα προκριματικά του Basketball Champions League.

Ο Ρόμπερσον ήταν γνωστός για τις αμυντικές του ικανότητες και μάλιστα είχε μπει στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα του NBA το 2017. Στην καριέρα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έκανε συνολικά 333 εμφανίσεις, και μάλιστα οι 292 από αυτές ήταν ως βασικός.

Επιθετικά, ωστόσο, παρόλο που αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», ο Ρόμπερσον δεν υπήρξε ποτέ αποτελεσματικός, καθώς έχει μέσο όρο καριέρας 4,5 πόντους κατά μέσο όρο με 25% στα τρίποντα. Είναι, επίσης, από τους χειρότερους εκτελεστές βολών στην ιστορία του NBA, με ποσοστό καριέρας 46% παρά τη θέση του!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x