Ευρώπη

FIBA Europe Cup: Για το 2Χ2 Μαρούσι και ΠΑΟΚ

Το Μαρούσι και ο ΠΑΟΚ συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους στο FIBA Europe Cup, με την ομάδα των βορείων προαστίων να φιλοξενείται από τη Σαμπάχ και τον «δικέφαλο του βορρά» να υποδέχεται την Πόρτο.

Τις υποχρεώσεις τους στο FIBA Europe Cup, μετά τις νίκες τους στην πρώτη αγωνιστική, συνεχίζουν το Μαρούσι και ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα των βορείων προαστίων φιλοξενείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από τη Σαμπάχ (18:00, Κανάλι FIBA στο Youtube). Στην πρώτη αγωνιστική, οι «κιτρινόμαυροι» διέλυσαν με σκορ 99-80 τη Νόρκεπινγκ και απέδειξαν πως είναι το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, ενώ από την άλλη οι Αζέροι ηττήθηκαν στο Βέλγιο από τη Σαρλερουά με σκορ 82-81.

Για το Μαρούσι, μεσολάβησε και η εντός έδρας νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου (70-67), η πρώτη για τη φετινή Stoiximan GBL. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση με τη Σαμπάχ θα είναι η πρώτη μακριά από το κλειστό του Αγ. Θωμά για την ομάδα του Νίκου Βετούλα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετά από πέντε ματς στο «σπίτι» της.

Στην Αθήνα έχει μείνει φυσικά ο τραυματίας Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ωστόσο προέκυψε και ένα επιπλέον πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Ισμαέλ Σανόγκο ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και ακολουθεί ειδική αγωγή για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στη Σαμπάχ, πρόκειται για μία ομάδα που δημιουργήθηκε το 2022 και κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα της και τις δύο πρώτες σεζόν κατά τις οποίες συμμετείχε σε αυτό (2022-23, 2023-24). Την περασμένη σεζόν έπαιξε ξανά στο Europe Cup, αν και δεν προκρίθηκε από τους ομίλους. Προπονητής της είναι ο σπουδαίος Ρίμας Κουρτινάιτις.



Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πόρτο στην Πυλαία (20:15, ΕΡΤ3). Ο «δικέφαλος του βορρά» ξεκίνησε τη διοργάνωση με δύσκολη νίκη (70-74) στην έδρα της Λίμπουργκ, και τώρα δίνει την πρώτη αναμέτρηση μπροστά στον κόσμο του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο!

Πράγματι, το συγκεκριμένο ματς είναι το πρώτο επίσημο στο οποίο θα υπάρχουν και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Το Σάββατο, φυσικά, οι «ασπρόμαυροι» υποδέχθηκαν τον Παναθηναϊκό, και μάλιστα τον δυσκόλεψαν πολύ με εντυπωσιακή εμφάνιση (93-96), όμως αυτό το ματς διεξήχθη χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας.

Από την άλλη πλευρά, η Πόρτο επίσης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με νίκη, αφού επικράτησε 77-68 της Σζολνόκι. Γενικώς, οι Πορτογάλοι είναι ο μοναδικός ισχυρός αντίπαλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά της να πάρει την πρωτιά στον όμιλο.

Αμφίβολος για την αναμέτρηση είναι ο Ρόκι Κρούζερ. Ο Αμερικανός φόργουορντ που τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου (12/10) με τον Παναθηναϊκό, ακολούθησε την προηγούμενη μέρα της αναμέτρησης ατομικό πρόγραμμα για το διάστρεμμα πρώτου βαθμού που υπέστη στην αριστερή ποδοκνημική.

«Χαίρομαι που θα έχουμε τους φιλάθλους μας εδώ, για το πρώτο μας παιχνίδι στο FIBA Europe Cup. Θα είναι φανταστική ατμόσφαιρα, ελπίζω να παίξουμε καλά και να νικήσουμε», σχολίασε ο Φρανκ Μπάρτλεϊ και έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ… «Ελάτε στο γήπεδο και κάντε πολύ θόρυβο. Θα παίξουμε στο μάξιμουμ, αλλά σας χρειαζόμαστε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x