Euroleague

Σκόρπισε τη Μακάμπι και πανηγύρισε τρίτη σερί νίκη στην Ευρωλίγκα η Ζαλγκίρις!

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της εντός έδρας αναμέτρησής της με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Ζαλγκίρις έφτασε να προηγείται ακόμα και με +25, πριν πανηγυρίσει τελικά τη νίκη με 78-63.

Μετέτρεψε σε πάρτι την εντός έδρας αναμέτρησή της με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας η Ζαλγκίρις!

Οι Λιθουανοί ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα στην κατάμεστη «Zalgirio Arena», βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με διαφορά 25 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας τελικά να πανηγυρίσουν την άνετη νίκη με 78-63.

Έτσι, η Ζαλγκίρις πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 4-1 και έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική, ενώ από την άλλη η Μακάμπι έπεσε στο 2-3.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ουλανόβας (14π) και Γκιεντράιτις (13π), ενώ πολύτιμος ήταν και ο Μπραζντέικις (9π, 4 ασίστ, 3 ριμπ), ενώ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Μπλατ, Γιοκουμπάιτις και Γκέιμπριελ, ξεχώρισε ο Σέιμπεν Λι (17π).

Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Ζαλγκίρις να μπαίνει… φουριόζα και με τη Μακάμπι να αργεί να βρει τα πατήματά της. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο τετράλεπτο του ματς και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση, παίρνοντας προβάδισμα με 12-0, ενώ η κυριαρχία της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο +19 (26-7)!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Ζαλγκίρις να εκτοξεύει την υπέρ της διαφορά στο +25 (32-7), χάρη σε διαδοχικά εύστοχα τρίποντα των Σιρβίντις και Φρανσίσκο, ενώ η Μακάμπι απάντησε με ένα μικρό σερί 8-0, μειώνοντας σε 32-15. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 44-24.

Η Ζαλγκίρις συνέχισε να σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, διατηρώντας την υπέρ της διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το μόνο που κατάφερε η Μακάμπι ήταν να μειώσει σε 59-46, με ένα επί μέρους υπέρ της 12-5 στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.

Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει μέχρι το -10 (66-55) με 6 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, αλλά η ζαλγκίρις δεν έχασε την ψυχραιμία της, φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη με 78-63.

Τα δεκάλεπτα: 26-7, 44-24, 59-46, 78-63

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x