Κύπελλο Ελλάδας

Λύγισε στο 115’ την αξιόμαχη Καβάλα και έφυγε για τους «16» ο Asteras AKTOR!

O Asteras AKTOR ήταν καθόλα ανώτερος, έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και πέναλτι, με το γκολ του Τζίμα στο 115’ της παράτασης να χαρίζει την πρόκριση στους Αρκάδες επί της Καβάλας (0-1).

Τα βρήκε σκούρα, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson o Asteras AKTOR. Οι Αρκάδες ζορίστηκαν απέναντι στην αξιόμαχη Καβάλα, σπατάλησαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες και είχαν και χαμένο πέναλτι, αλλά με γκολ του Τζίμα στο 115’ κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 και να φύγουν για την επόμενη φάση.

Με τη Ζάκυνθο σε διπλά ματς στους «16» θα παίξουν οι «κιτρινομπλέ» που παρατάχθηκαν στην Καβάλα με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιάννη Δουβίκα, ενώ είχαν 25 τελικές και 19 κόρνερ, δείγμα της συνολικής ανωτερότητάς τους αλλά και της… αστοχίας τους.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά, με τον Αστέρα να έχει κυκλοφορεί ωραία την μπάλα αλλά να έχει πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Η Καβάλα έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, με τους γηπεδούχους μετά το 20λεπτο να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους Αρκάδες και συγκεκριμένα στο 33’ όταν ο Μακέντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αστρά από θέση τετ-α-τετ. Στο 39ο λεπτό ήταν η στιγμή της Καβάλας να απειλήσει, με τον Ομπιόχα να φεύγει στην κόντρα, να σπάει στον Παπαδόπουλο ο οποίος έκανε από το ύψος της περιοχής το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τελικά μέχρι το σφύριγμα του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0). Ο Αστέρας μπήκε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και συγκεκριμένα στο 51’, όταν ο Μπαρτόλο έκανε το γύρισμα, αλλά ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ και να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή. Στο 63ο λεπτό οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι, αφού ο Κατσούρρι ανέτρεψε τον Γκος μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ρεγκίς που ανέλαβε την εκτέλεση αστόχησε από τα 11 βήματα, με τον Αστρά να το βγάζει.

Στο 65’ η Καβάλα είχε τη δική της στιγμή, με τον Γκέκα να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε και μπλόκαρε. Στη συνέχεια ο Αστέρας είχε κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε καμία, με το ματς να οδηγείται τελικά στην παράταση.

Παρόμοια εικόνα και στην παράταση. Ο Αστέρας έβγαλε μεγαλύτερα κουράγια στο ματς, αλλά και την ποιότητα που διαθέτει, με τη διαφορά της μιας κατηγορίας να φαίνεται όσο περνούσε η ώρα φυσιολογικά.

Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, οι Αρκάδες είχαν τους Μπιλέ, Τζίμα και Μπαρτόλο για κινητήριους μοχλούς, αλλά συνέχιζαν να παρουσιάζουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Τα κόρνερ άγγιξαν τα 20, αλλά η Καβάλα αμυνόταν με τρομερή ψυχή και με... νύχια και δόντια. Ωστόσο, στο 115' του αγώνα ήρθε η χαριστική βολή για τους γηπεδούχους.

Ο Καλτσάς βρήκε τον χώρο από δεξιά, έκανε καλοζυγισμενη σέντρα και ο Τζίμας με άψογο πλασέ στην κίνηση εκτέλεσε τον Αστρά, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζε ανίκητος για το 1-0 των Αρκάδων.

Ένα σκορ που έμεινε ως το φινάλε, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της Καβάλας να ψάξει να βρει ένα γκολ και να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι...

MVP: Ο Παναγιώτης Τζίμας αναμφίβολα ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση. Εκπληκτικός ο κίπερ Αστράς ο οποίος παραλίγο μόνος του, με τις φοβερές επεμβάσεις να νικήσει τον Αστέρα.

Καβάλα: Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Πάσαγκιτς, Δαλιανόπουλος(46΄Κατσούρρι) , Αναστασόπουλος(60΄ Δημητριάδης), Μέτσε(96΄Λέλεκας), Γαβριηλίδης, Εμπούκα Ομπιόχα(60΄Μάντιτς), Γκέκας(72΄Κόμλιας), Παπαδόπουλος(86΄Κασέμι)

Asteras AKTOR: Τσιντώτας, Γκαρθία (88' Μπιλέ), Άλβαρες (98' Χουχούμης), Ντελί, Τριανταφυλλόπουλος, Τζανδάρης (56' Γκος), Μούμο (98' Ρέτζιτς), Καλτσάς, Ρεγκίς (69' Τζίμας), Παλάσιος (46' Μπαρτόλο), Μακέντα.

Έτσι παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση.











Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x