Euroleague

Χέρμπερτ: «Παλέψαμε αλλά δεν αντέξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό - Μεγάλο εμπόδιο η φορολογία στη Γερμανία»

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ μίλησε για το ματς της Μπάγερν με τον Παναθηναϊκό, την υψηλή φορολογία στη Γερμανία, την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά και τον Νίκολα Γιόκιτς.

Την προηγούμενη Πέμπτη (10/10), ο Παναθηναϊκός AKTOR εγκαινίασε το νέο ΟΑΚΑ και νίκησε 94-79 την Μπάγερν Μονάχου του Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο Καναδο/Φινλανδός πρώην τεχνικός της εθνικής Γερμανίας μίλησε σε σέρβικο Μέσο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, για το εμπόδιο της υψηλής φορολογίας στη χώρα, τη δουλειά του στην εθνική ομάδα αλλά και τον Νίκολα Γιόκιτς.

Απόσπασμα από τα όσα δήλωσε στο «Mozzart Sport»:

Για το ματς με την Παρτιζάν: «Μια διάσημη ομάδα, σε μια μπασκετική χώρα, με έναν θρυλικό προπονητή. Είναι συναρπαστικό για εμάς να είμαστε εδώ και να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με την Παρτιζάν.

Καταρχήν έχουν τον Άιζακ Μπόνγκα, με τον οποίο συνεργάζομαι πολύ καιρό. Δεν έχω μιλήσει με τον Άιζακ εδώ και καιρό. Θα τον δω στο παιχνίδι. Έφυγε πριν φτάσω. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Τον προπόνησα στη Φρανκφούρτη και στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν ωραίο να τον είχα κρατήσει, αλλά είμαι επίσης χαρούμενος για εκείνον που μετακόμισε σε μια μεγάλη ομάδα υπό έναν σπουδαίο προπονητή».


Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Παλέψαμε και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα και τελικά δεν αντέξαμε. Κοντέψαμε αλλά στο τέλος λυγίσαμε. Είναι μέρος του αθλήματος, όμως. Έχουμε την επιθυμία να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τη Γερμανία: «Έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο στη Γερμανία με τη φορολογία. Είναι 48%, ενώ σε πολλές χώρες πληρώνουν 12-14%. Είναι εμπόδιο. Είναι αυτό που είναι, προχωράμε».

Για την Εθνική Γερμανίας και την Μπάγερν Μονάχου: «Έχουμε μια μεγάλη ομάδα Γερμανών παικτών αυτή τη στιγμή, μερικούς καλούς ξένους. Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Έχουμε ένα όραμα για το πού θέλουμε να πάμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε μια πολύ καλή γενιά, αυτό είναι το νούμερο 1. Μερικά πραγματικά καλά άτομα. Η μεγαλύτερη δουλειά μου στην εθνική ομάδα ήταν να πάρω ένα μάτσο άτομα και να δημιουργήσω μια ομαδική νοοτροπία. Νομίζω ότι γίναμε μια στενή ομάδα.

Ζήτησα μία 3ετή δέσμευση από αυτούς τους παίκτες, και το έκαναν. Ήταν τιμή για μένα να προπονήσω αυτή τη νεαρή ομάδα. Νομίζω ότι στην Μπάγερν έχουμε μερικά καλά άτομα. Νομίζω ότι όταν κάνεις μια ομάδα από πραγματικά καλά άτομα, μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Για μένα, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω μπροστά μου».


Για το ματς με τη Σερβία και τον Γιόκιτς: «Ήταν πολύ δύσκολο. Ελπίζεις να μη χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί και ξεχάσεις να ξυπνήσεις. Κατά τη γνώμη μου, ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μίλησα λίγο μαζί του μια φορά και από όσα άκουσα από τους άλλους ανθρώπους, είναι ένα εξαιρετικό άτομο. Είναι μια σπάνια ράτσα, ας πούμε. Είναι κάτι σαν τον Ντιρκ Νοβίτσκι στη Γερμανία. Απίστευτος παίκτης, αλλά ακόμα καλύτερος άνθρωπος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x