Euroleague

Τρινκιέρι για Βεζένκοβ: «Είναι ιδιοφυΐα, ο Ευρωπαίος Κλέι Τόμπσον»

Υποκλίθηκε στον Σάσα Βεζένκοφ ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Μέλι για τον Σάσα Βεζένκοφ έσταξε ο Αντρέα Τρινκιέρι εν όψει της επίσκεψης της Ζαλγκίρις την Παρασκευή στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

«Ο Βεζένκοβ είναι μία ιδιοφυΐα. Είναι ο Ευρωπαίος Κλέι Τόμπσον, μπορεί να σκοράρει 30 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα, αυτό είναι σπάνιο. Είναι μονόκερος, ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό. Το να αμυνθείς απέναντί του είναι πονοκέφαλος για προπονητές, παίκτες, για όλους», τόνισε.

Όσο για τα μόλις έξι σουτ που πήρε ο Βούλγαρος διεθνής στην πρεμιέρα απέναντι στη Φενέρ, είπε: «Η Φενέρ έκανε ένα πολύ, πολύ καλό παιχνίδι. Νομίζω ότι ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έπαιξε ρόλο σε αυτό, επειδή το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη μέσα στην ρακέτα σε βοηθάει να μαρκάρεις στην περιφέρεια και να οδηγείς τους αντιπάλους σου πάνω σε αυτό τον γίγαντα. Ο Βεζένκοβ είναι καλός στο να περνάει τον αντίπαλό του στο τρίποντο και να τελειώνει κοντά στο καλάθι, ή να κόβει προς αυτό, να κινείται χωρίς την μπάλα, προβλέποντας καταστάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε όμως ό,τι έκανε η Φενέρ, έχουμε διαφορετικό ρόστερ».

Ερωτηθείς για τον Εβάν Φουρνιέ και το αν μπορεί να τον... σημαδέψει στην επίθεσή της η Ζαλγκίρις, ο Ιταλός τεχνικός είπε: «Όχι, επειδή ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό αμυντικό σύστημα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μην έχει αδυναμίες. Έχουν το καλύτερο σύστημα υποστήριξης στην Ευρώπη, δεν βλέπω κάποια αδυναμία σε αυτό».

Για την απουσία Φαλ και Μιλουτίνοφ είπε: «Μπορούν να παίξουν μια χαρά ο Ράιτ και ο Πετρούσεφ. Με αυτούς είναι κάπως διαφορετικός ο Ολυμπιακός, αλλά έχουν πολλές επιλογές στην επίθεση. Είναι μια ομάδα που έχει φτιαχτεί για να κερδίσει. Έχασαν στα τελευταία Final 4, αλλά έγιναν ακόμη πιο δυνατοί και επένδυσαν κι άλλο. Μαζί με τη Φενέρ και τον Παναθηναϊκό είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή, αλλά σημασία έχει ποιος θα είναι ο καλύτερος τον Μάιο. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, γιατί αν εκείνοι παίξουν καλά και εμείς δεν παίξουμε εξαιρετικά, θα χάσουμε».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο Μπαρτζώκα-Γιασικεβίτσιους. «Τους γνωρίζω καλά και τους δύο, ξέρω με τι πάθος δουλεύουν. Είναι και οι δύο καταπληκτικοί προπονητές. Ένα καλό μπουκάλι κρασί θα λύσει το πρόβλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x