Euroleague

Δυσκολεύτηκε ξανά, αλλά αυτή τη φορά ήταν «Βασίλισσα» στο τέλος και έκανε σεφτέ στην Ευρωλίγκα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αφάνταστα από την Παρτίζαν, ωστόσο, στην τελευταία περίοδο κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Ευρωλίγκα με σκορ 93-86.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, έστω και αν αυτή ήρθε με μπόλικη πίεση και άγχος, πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) η Ρεάλ Μαδρίτης!

Η ομάδα του Τσους Ματέο δυσκολεύτηκε πάρα πολύ κόντρα στη μαχητική και καλά στημένη Παρτίζαν, ωστόσο, χάρη σε ένα ξέσπασμα στις αρχές της τέταρτης περιόδου, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στη «WiZink Center» με το τελικό 93-86!

Κορυφαίος για τους νικητές, που είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (!), ήταν ο Ιμπάκα με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Μούσα να προσθέτει 12 πόντους. Για τους Σέρβους, που έπεσαν στο 0-2, ξεχώρισε ο Κάρλικ Τζόουνς με 12 πόντους.

Το ματς:



Η Παρτίζαν ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο ματς και με τον Νάκιτς να βρίσκει εύκολους πόντους, προηγήθηκε με 7-3 στο πρώτο τρίλεπτο. Ταβάρες και Εντιαγέ έτρεξαν ένα γρήγορο σερί για την προσπέραση της Ρεάλ (8-7), με τους Σέρβους να απαντούν με τα τρίποντα των Ντέιβις και Μαρίνκοβιτς για το 8-15 στο 5'! Το γκολ-φάουλ του Χεζόνια, αλλά και το τρίποντο του Κροάτη φόργουορντ στην επόμενη επίθεση, επέτρεψε στους «μερένχες» να μειώσουν στον πόντο (14-15) στο 6', με τις δύο ομάδες έκτοτε να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου για το 24-24.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι Ισπανοί πήγαν στο +7 (33-26) χάρη στα καλάθια των Ράταν-Μέις και Ιμπάκα, διατηρώντας τη διαφορά σε αυτές τις τιμές μέχρι και το 14ο λεπτό. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με τους Ταϊρίκ Τζόουνς και Κάρλικ Τζόουνς μάζεψαν τη διαφορά, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 50-47.



Το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό και στην τρίτη περίοδο, με την Παρτίζαν να εξελίσσεται σε... στενό κορσέ της Ρεάλ! Ενδεικτικό είναι πως στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου, η ομάδα του Τσους Ματέο ξέφυγε για ακόμα μία φορά με 7 πόντους (59-52), με το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μην επιτρέπουν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ, μειώνοντας σε 68-64 στο τέλος της περιόδου.



Και ενώ όλα έδειχναν πως θα είχαμε... θρίλερ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκης. Με τον Μούσα να πετυχαίνει 7 πόντους και τον Ράταν-Μέις 6 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δεκαλέπτου, οι Μαδριλένοι έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 15-2, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +17 και το 83-66! Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, καθώς, παρά τις όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στο ματς, δεν μπόρεσαν ποτέ να μειώσουν πιο πέρα από τους 7 πόντους, με τη Ρεάλ να πανηγυρίζει το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 93-86.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 50-47, 68-64, 93-86.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x