Euroleague

Πήρε πειστική νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα πριν έρθει στο ΣΕΦ η Ρεάλ Μαδρίτης

Την επιβλητική εντός έδρας νίκη με 95-72 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, ανεβαίνοντας στο 3-2 πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και πριν επισκεφθεί το ΣΕΦ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά το προβληματικό της ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα, η «βασίλισσα» φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει τα... πατήματά της, αφού μετά τη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικράτησε και των Σέρβων, όσο εύκολα μαρτυρά το τελικό 95-72.

Οι Μαδριλένοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο «WiZink Center», φτιάχνοντας μεγάλες υπέρ τους διαφορές από το πρώτο ημίχρονο και μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Σφαιρόπουλου, η οποία παρατάχθηκε με τις σημαντικές απουσίες των Μπολομπόι και Νέντοβιτς, ενώ ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Πετρούσεφ.

Έτσι, η Ρεάλ ανέβηκε στο 3-2, πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Τρίτη (29/10, 21:15), ενώ ο Ερυθρός Αστέρας γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική ήττα του και έπεσε στο 3-2, ενώ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό (1/11, 21:00) στην ερχόμενη «διαβολοβδομάδα», έχοντας νωρίτερα δοκιμαστεί στην έδρα της Ζαλγκίρις.

Κορυφαίοι για τη Ρεάλ ήταν οι Μούσα (17π), Καμπάτσο (13π, 6 ασίστ), Ταβάρες (12π, 6 ριμπ) και Εντιαγέ (12π, 6 ριμπ), ενώ για τον Αστέρα μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Τεόντοσιτς (11π).

Το ματς:

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέβαλλε τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «WiZink Center», παίρνοντας προβάδισμα με 10-2 και με τον Ταβάρες να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, φτάνοντας από νωρίς τους 6 προσωπικούς πόντους. Παράλληλα, ο Ερυθρός Αστέρας δυσκολευόταν πολύ στις επιθέσεις του, ενώ η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (20-8) χάρη σε τρίποντο του Χεζόνια, πριν η Ρεάλ ολοκληρώσει το πρώτο δεκάλεπτο ούσα μπροστά με 22-10.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν σερί 8-1, πλησιάζοντας στο – 5 (23-18) με διαδοχικά καλάθια από Γκιεντράιτις, Ντος Σάντος και Μίτροβιτς, όμως η «βασίλισσα» απάντησε άμεσα με ένα δικό της επί μέρους 10-0 και με τον Γιουλ να ευστοχεί σε τρίποντο για το 33-18. Μάλιστα, η διαφορά υπέρ της ομάδας του Ματέο έφτασε και τα μέγιστα μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα επίπεδά της (+18, 40-22), ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ να έχει το «προβάδισμα ασφαλείας» (46-29).

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν «κρύες» από τα αποδυτήρια, μένοντας χωρίς καλάθι για δύο αγωνιστικά λεπτά, ενώ η Ρεάλ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς με «όπλο» της τα τρίποντα, εκτοξεύοντας για πρώτη φορά την υπέρ της διαφορά στο +20 (51-31). Όσο και αν προσπαθούσε, ο Αστέρας δεν έβρισκε τον τρόπο για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, ενώ η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ στο +18 (71-53).

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να βρει αντίδραση ούτε στην τέταρτη περίοδο, με την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε... τυπική διαδικασία, αφού η Ρεάλ δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο, φτάνοντας τελικά με περίσσεια άνεση στο τελικό 95-72.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-29, 71-54, 95-72

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x