Euroleague

Αλύγιστη «βασίλισσα» έκανε ξανά το «break» και φέρνει την Παρτιζάν στο... κάστρο της!

Με μία ψυχωμένη εμφάνιση και ένα κρίσιμο καλάθι και φάουλ του Ταβάρες στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ρεάλ έκανε νέο «break» (85-78) απέναντι στην Παρτίζαν και η σειρά θα κριθεί σε 5ο ματς στη Μαδρίτη!

Απίθανη «βασίλισσα», άλωσε την «Stark Arena» και φέρνει τη σειρά στο... κάστρο της!

Πραγματοποιώντας μια ψυχωμένη και σταθερή εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε νέο «break» στην έδρα της Παρτιζάν, της οποίας και επικράτησε με 85-78, φέρνοντας τη σειρά στα ίσα (2-2) και στέλνοντάς την σε πέμπτο ματς στη Μαδρίτη!

Με τον Έντι Ταβάρες να πετυχαίνει ένα κρίσιμο γκολ-φάουλ για το 83-78, 54 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, οι «μερένχες» γλύτωσαν την... αυτοχειρία που πήγαν να πάθουν στο φινάλε με τα δύο λάθη του Γκος και τα ισάριθμα καλάθια του Μαντάρ, και πήραν το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα με το οποίο έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας!

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ταβάρες (15π., 7ρ.) και Χάνγκα (15π., 3ασ.), ενώ, πολύτιμες βοήθειες έδωσε και ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς, Γκάμπριελ Ντεκ, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους πριν αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το παρκέ με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο λίγα λεπτά πριν το φινάλε.

Για τους Σέρβους, που έχασαν μοναδική ευκαιρία αυτή την εβδομάδα να κλειδώσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2010, πάλεψαν οι ΛεΝτέι (25π.) και Παπαπέτρου (18π.), με τον Έλληνα φόργουορντ μάλιστα να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους με τη φανέλα της Παρτιζάν.

Το ματς:

Πριν την έναρξη του αγώνα, το κλίμα στην κατάμεστη «Stark Arena» ήταν πολύ βαρύ μετά τα όσα συνέβησαν χθες στο Βελιγράδι με την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο της περιοχής. Το τραγικό αυτό συμβάν ήταν ξεκάθαρο πως επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα της Παρτιζάν, η οποία μπήκε μαγκωμένη και… κάπως χαμένη στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το μουδιασμένο ξεκίνημα των γηπεδούχων, και με τα συνεχόμενα τρίποντα των Χάνγκα και Μούσα, ξέφυγε στο +10 για το 17-7 στο 6’. Οι «μερένχες» συνέχισαν να βρίσκουν στόχο πίσω από τα 6,75μ., και με το τρίτο τρίποντο του Χάνγκα και εν συνεχεία του Χεζόνια πήγαν στο +14 (13-27), προτού, ο Παπαπέτρου με buzzer beater κάνει το 27-15 του δεκαλέπτου.

Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης:

Ένα καλάθι το οποίο έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία στον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, κατεβάζοντας τη διαφορά στου έξι (26-32 στο 13’). Κάπου εκεί, οι ΛεΝτέι και Λεσόρ ανέλαβαν δράση για την Παρτιζάν, και εκμεταλλευόμενοι τα φάουλ των Ταβάρες και Ράντολοφ στη θέση «5», έφεραν το ματς στα ίσα (42-42). Το… χαζό φάουλ του Μαντάρ στον Γιούλ, 2,2’’ πριν το φινάλε, έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να στείλει τη Ρεάλ στα αποδυτήρια με το υπέρ της 45-42.



Τελείως διαφορετικό το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φίλους των γηπεδούχων να ξεκινούν το τραγούδι - στο πρώτο μέρος δεν υπήρξαν συνθήματα ως φόρος τιμής στην μνήμη των θυμάτων - στις εξέδρες, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία μέσω της καλής της άμυνας μείωσε στο 46-45 στο 23'. Ένα έμμεσο τρίποντο του Μούσα έφερε τη Ρεάλ στο +4 (45-49), με τους ΛεΝτέι και Άντζουσιτς να απαντούν με ένα γρήγορο 6-0 για το πρώτο σερβικό προβάδισμα στον αγώνα (51-49) στο 25'!

Λίγο αργότερα, το τρίτο τρίποντο στο ματς του εξαιρετικού απόψε, Ιωάννη Παπαπέτρου, έδωσε εκ νέου το πάνω χέρι στο σκορ στην Παρτιζάν (54-52), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να απαντά με το δίδυμο Ταβάρες-Ντεκ και με ένα σερί 9-1 στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου, να κλείνει την τρίτη περίοδο στο +6 για το 61-55.

Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης:

Όπως ήταν λογικό, το θρίλερ συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες των ΛεΝτέι και Παπαπέτρου, η Ρεάλ διατηρούσε τη διαφορά κοντά στους 4-6 πόντους, με τις τέσσερις βολές του Γκος να κάνει το +6 στο 38' (74-80). Από... ήρωας, ο Αμερικανός γκαρντ πήγε να γίνει ο μοιραίος για τη Ρεάλ, καθώς δύο απίθανα λάθη του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έδωσαν τη δυνατότητα στον Μαντάρ να μειώσει στο 80-78, 79'' πριν το φινάλε.

Στην επόμενη φάση, και μετά από... Ομηρικές μάχες μεταξύ πέντε παικτών για το ριμπάουντ, ο Ταβάρες πέτυχε γκολ-φάουλ για το 83-78 στα 54 δευτερόλεπτα, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη με το τελικό 85-78.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 42-45, 55-61, 78-85.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x