Euroleague

Άλωσε το Βελιγράδι σε επικό ματς και έκανε σεφτέ στην Ευρωλίγκα η Βίρτους Μπολόνια!

Σε ένα ματς με απίθανο φινάλε και με τον Κλάιμπερν να σταματά στους 27 πόντους, η Βίρτους Μπολόνια πέρασε από την έδρα της Παρτίζαν με σκορ 70-69, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στη σεζόν!

Χρειάστηκε να περιμένει τέσσερις αγωνιστικές και συνολικά τρεις εβδομάδες για να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν στην Ευρωλίγκα η Βίρτους Μπολόνια!

Τελικώς, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης (23/10) να αλώσει την «Beogradska Arena» του Βελιγραδίου, επικρατώντας σε ματς θρίλερ με σκορ 70-69 της Παρτίζαν για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης!

Οι Σέρβοι ήταν εκείνοι που είχαν το πάνω χέρι στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο, κάποια λάθη και μερικές κακές επιθέσεις στο φινάλε, επέτρεψαν στους Ιταλούς να αποδράσουν με σπουδαίο διπλό χάρη στο δίποντο του Κλάιμπερν στα 12'' πριν το φινάλε. Βέβαια, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία τόσο με τον Λούντμπεργκ (5''), όσο και με τον Ντιλικινά στην εκπνοή να πάρουν το ματς, όμως αμφότεροι δεν βρήκαν στόχος για τους γηπεδούχους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κλάιμπερν με 27 πόντους, με τον Κορντινιέ να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που έπεσε στο 2-3, ξεχώρισε ο Ταϊρίκ Τζόουνς με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Το ματς:


Με τη δύναμη της έδρας, η Παρτίζαν μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και χάρη στο εξαιρετικό ξεκίνημα των Μπράουν και Μαρίνκοβιτς, προηγήθηκε με 13-5 στο 4'. Λίγο αργότερα, το γκολ-φάουλ του Ταϊρίκ Τζόουνς ανέβασε στο +9 (16-7) τη διαφορά, με τη Βίρτους Μπολόνια να απαντά με τα τρίποντα των Κλάιμπερν και Μόργκαν, αλλά και το δίποντο του πρώτου, μειώνοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (16-15) στο 8'. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι Σέρβοι έπαιξαν καλή άμυνα και κράτησαν στο μηδέν του Ιταλούς, με τον Ταϊρίκ Τζόουνς να γράφει το 20-15 της περιόδου με τέσσερις προσωπικούς πόντους.



Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ με το τρίποντο του Ποκουσέφσκι και το δίποντο του Κάρλικ Τζόουνς, η Βίρτους, μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα για το 25-25 στο 15', χάρη στα καλάθια των Τάκερ και Κλάιμπερν. Στο τελευταίο μισό της δεύτερης περιόδου, ο Λούντμπεργκ βγήκε μπροστά για τους Σέρβους και με 7 προσωπικούς πόντους στο τελευταίο διάστημα του δεκαλέπτου, βοήθησε την ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια μπροστά με σκορ 37-32.

Από το γκολ-φάουλ του Λούντμπεργκ, η Παρτίζαν ξέφυγε εκ νέου στο +8 (40-32) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, και πάλι η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είχε την απάντηση και με έξι διαδοχικούς πόντους του Κορντινιέ, μείωσε στους 2 (40-38) στο 22'. Με τους Ταϊρίκ Τζόουνς και Μαρίνκοβιτς να παίρνουν «φωτιά», ο ένας στην ιταλική ρακέτα και ο άλλος πίσω από τα 6,75μ., οι Σέρβοι πήγαν ξανά στο +9 (52-43) στο 25', προτού οι Κλάιμπερν και Κορντινέ απαντήσουν για την Βίρτους και κλείσουν το δεκάλεπτο με το σκορ στο 61-57.



Κάπως έτσι, η τέταρτη και τελευταία περίοδος μετατράπηκε σε κατάσταση... αίμα και άμμος! Χάρη στην εξαιρετική και δυναμική της άμυνα, αλλά και τις έξι εύστοχες βολές - από τους 9 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο - η Βίρτους πέρασε μπροστά στο σκορ μετά από ώρα για το 66-65 στο 36'! Με τρίποντο του Λούντμπεργκ, η Παρτίζαν έκανε το 68-66, για να έρθει ο Κλάιμπερν και με δύο μεγάλα σουτ να κάνει το 70-69 στα 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Στην τελευταία επίθεση ο Λούντμπεργκ έστειλε την μπάλα εκτός, με την Παρτίζαν πάντως να κλέβει την επαναφορά και τον Ντιλικινά σε νεκρό χρόνο να σημαδεύει το σίδερο, με τη Βίρτους να φεύγει με σπουδαίο διπλό (69-70).



Τα δεκάλεπτα: 20-15, 37-32, 61-57, 69-70.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x