Euroleague

Ομπράντοβιτς: «Τα μπάτζετ δεν παίζουν πάντα μεγάλο ρόλο στο μπάσκετ…»

Για τα οικονομικά δεδομένα της Ευρωλίγκας, τα μεγάλα μπάτζετ της διοργάνωσης, όπως αυτά του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αναφέρθηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν της Ευρωλίγκας (03/10), οι ομάδες της διοργάνωσης μπαίνουν σιγά-σιγά σε περίοδο προετοιμασίας, βάζοντας παράλληλα τις τελευταίες πινελιές στα ρόστερ τους.

Μιλώντας στο «Euronews Serbia», ο προπονητής της Παρτίζαν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της Ευρωλίγκας, αλλά και στα μπάτζετ των ομάδων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το μεγάλο «πορτοφόλι» δεν σου εγγυάται τίτλους και επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι δηλώσεις του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς:

«Για να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, πρέπει να πληρώσουμε. Ένας καλός μπασκετμπολίστας κοστίζει ένα εκατομμύριο ή δύο εκατομμύρια ευρώ. Προϋπολογισμοί; Οι προϋπολογισμοί δεν παίζουν πάντα, φυσικά. Οι ομάδες με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς δεν κερδίζουν την EuroLeague. δεν έχουν, και δεν θα το κάνουν», είπε ο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη στο Euronews Serbia . «Με αυτή την έννοια, νομίζω ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν μπορούν να κάνουν πολλά.

Η Ευρωλίγκα δημιουργήθηκε το 2000 όταν υπήρχε και διοργάνωση της FIBA, οπότε το 2001 δημιουργήθηκε η Ένωση. Δεν είναι όλοι οι σύλλογοι ίσοι. Υπάρχουν ιδρυτές που παίρνουν αποφάσεις, συμμετέχουν άλλοι δύο, η Μπάγερν και η Βιλερμπάν , και οι άλλες πέντε ομάδες που παίζουν δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, αυτό δεν είναι λογικό.

Δεν έχω αμφιβολία πάντως πως τόσο η Παρτίζαν όσο και ο Ερυθρός Αστέρας μπορούν να κάνουν πολλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x