Euroleague

Όταν ο Σίκμα «απέκλεισε» τον... Αταμάν από τα playoffs

Ο Λουκ Σίκμα, νέος άσος του Ολυμπιακού, ήταν αυτός που ουσιαστικά καταδίκασε την Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν και την άφησε εκτός playoffs στην Ευρωλίγκα το 2022/23.

Ο Λουκ Σίκμα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει... προηγούμενα με τον Εργκίν Αταμάν, νέο προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο λόγος; Ήταν αυτός που ουσιαστικά καταδίκασε την Αναντολού Εφές να μείνει εκτός playoffs την περασμένη σεζόν στην Ευρωλίγκα (2022/23).

Στην αναμέτρηση της 23ης Μαρτίου ανάμεσα στην Άλμπα και την Εφές στο Βερολίνο για την 30η αγωνιστική, οι back-to-back τότε πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν άλλα περιθώρια για απώλειες και ήταν υποχρεωμένοι να κερδίσουν. Μολονότι έχαναν με 61-42 στην τρίτη περίοδο, προηγήθηκαν με +7 (75-82) μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά είδαν τη γερμανική ομάδα να ισοφαρίζει με τρίποντο του Ταμίρ Μπλατ στα 33'' πριν το τέλος.

Ο Ελάιτζα Μπράιαντ αστόχησε σε τρίποντο στην επόμενη επίθεση, ο Μαόντο Λο τον μιμήθηκε σε λέι απ, αλλά ο Λουκ Σίκμα ως από μηχανής Θεός με φόλοου κάρφωμα στα 1,3'' πριν τη λήξη χάρισε τη νίκη στην Άλμπα με 95-93.



Η νίκη εκείνη είχε ρίξει ουσιαστικά (όχι ακόμη τότε μαθηματικά όμως) εκτός playoffs, αφού υποχωρούσε στο 14-16 και δύο νίκες μακριά από την οκτάδα. Το είχε αποδεχτεί ουσιαστικά και ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του. «Αυτό το φινάλε συνοψίζει όλη τη σεζόν μας. Δεν θα είμαστε στα playoffs κατά 99%, καλή επιτυχία στις άλλες ομάδες», είχε πει φανετά απογοητευμένος.

Εκ διαμέτρου αντίθετα τα συναισθήματα στην άλλη πλευρά. «Για κάτι τέτοιες βραδιές παίζουμε μπάσκετ», είχε πει ο Λουκ Σίκμα, που είχε βάλει το χεράκι του όχι μόνο με το νικητήριο καλάθι, αλλά έχοντας 9 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ σε 25:19 στο παρκέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x