Euroleague

Περίπατος της Μπασκόνια κόντρα στην Άλμπα με τρομερό Χάουαρντ και καλό Ρογκαβόπουλο

Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να κάνει το καλύτερο του φετινό παιχνίδι (πόντους) και τον Μάρκους Χάουαρντ να είναι ασταμάτητος (26 πόντους), η Μπασκόνια διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου 80-57.

Η Μπασκόνια ήταν πολύ ανώτερη από την αδύναμη Άλμπα Βερολίνου, ο Μάρκους Χάουαρντ τα έβαζε από παντού και οι Ισπανοί πήραν πολύ εύκολα τη νίκη με σκορ 80-57, για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Ο... δικός μας Νίκος Ρογκαβόπουλος έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, πέτυχε 9 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να ξεκολλήσει όταν οι Γερμανοί είχαν μειώσει στο σκορ.

Η Μπασκόνια ξεκίνησε τον βομβαρδισμό από τη γραμμή των 6,75 μ. από την πρώτη κιόλας επίθεση του αγώνα και με δύο τρίποντα από των Μπόλντγουιν και Λουβαβού-Καμπαρό έκανε γρήγορα το 6-0. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με την Μπασκόνια στο +11.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Τσίμα Μονέκε, που σίγησε σήμερα με μόλις 4 πόντους και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να πετυχαίνουν καλάθια, απέκτησαν προβάδισμα 20 πόντων (35-15). Με ένα σερί στα τελευταία λεπτά η Άλμα διαμόρφωσε το 39-26 του ημιχρόνου.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Γερμανούς να μειώνουν ακόμα και στους 10, ωστόσο με τρίποντα των Χάουαρντ και Ρογκαβόπουλου, η Μπασκόνια ανέβασε τη διαφορά στους 16 (56-40). Ο Χάουαρντ συνέχισε το... βιολί του και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 63-40, το οποίο ήταν και σκορ περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, με την Μπασκόνια να διατηρεί τη διαφορά των 23 πόντων και να ανεβαίνει στο 3-2. Από την άλλη, η Άλμπα Βερολίνου είναι στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας 1 νίκη και 4 ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 39-26, 63-40, 80-57

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x