Euroleague

Μυθικό 4ο δεκάλεπτο για την Μπάγερν και… τέζα η Ρεάλ!

Χάρη σε ένα μυθικό τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου το επιμέρους σκορ ήταν 33-16 (!), η Μπάγερν υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο με σκορ 97-89, σε μία ακόμα μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας!

Απίθανο παιχνίδι στο Μόναχο με την Μπάγερν να κάνει την έκπληξη και να λυγίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «BMW Park»!

Μετά την ήττα-σοκ της Μπαρτσελόνα, και η «Βασίλισσα» υπέπεσε σε γκέλα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, χάνοντας στις λεπτομέρειες από τους τρομερούς Βαυαρούς.

Πραγματοποιώντας ένα ονειρικό τέταρτο δεκάλεπτο (33-16 το επιμέρους σκορ) και έχοντας σε ονειρική βραδιά τον Νέιπιερ (25π., 8/13 σουτ), η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επικράτησε των Ισπανών με σκορ 97-89, δείχνοντας πως φέτος είναι ικανή να κάνει ζημιές.

Πέραν το Νέιπιερ, εξαιρετικός ήταν και ο Φόιγκντμαν με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τους Έντουαρντς και Μπούκερ να προσθέτουν από 14 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Για το σύνολο του Τσους Ματέο, που για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό μετράει τρεις σερί ήττες (!) - από τη Μάλαγα στο Σούπερ Καπ και την Λέιμα Κορούνια στο πρωτάθλημα οι άλλες δύο ήττες - ξεχώρισαν οι Καμπάτσο και Μούσα με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.



Το ματς:



Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός της αναμέτρησης στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πολύ δυναμικά στο ματς με ξεκάθαρη επιθετική προσέγγιση και υψηλότατα ποσοστά ευστοχίας. Στα πρώτα τρία λεπτά, αμφότερες οι ομάδες αντάλλαζαν διαδοχικά «χτυπήματα», μέχρι να έρθει ένα γρήγορο 8-0 σερί της Μπάγερν με δύο τρίποντα του Ομπστ για το 14-7 στο 4'. Οι Μούσα και Ιμπάκα βγήκαν μπροστά για τη Ρεάλ και πετυχαίνοντας από 7 πόντους ο κάθε ένας, μείωσαν σε 25-23 στο 9'. Μάλιστα, ένα έμμεσο τρίποντο του Ντεκ, αλλά και το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Ράταν-Μέις σε «νεκρό χρόνο» από το κέντρο (!), επέτρεψαν στους Ισπανούς να προσπεράσουν και να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά με 26-29!



Το επιθετικό κρεσέντο των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά και με τους Νέιπιερ και Έντουαρντς, ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ (39-31 στο 13'). Μάλιστα, οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας τους πίσω από τα 6,75μ., κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (49-38) στο 16', προτού οι Ντεκ και Καμπάτσο μαζέψουν τη διαφορά για τη Ρεάλ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 52-51.



Στην τρίτη περίοδο ήρθε το «ξέσπασμα» της Ρεάλ, με το σύνολο του Τσους Ματέο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της στην άμυνα, με αποτέλεσμα να κρατήσει χαμηλά στο σκορ την Μπάγερν. Με τον Έντι Ταβάρες να ηγείται και να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση, οι «μερένχες» κατάφεραν σταδιακά να πάρουν το πάνω χέρι στο σκορ και να φτάσουν ακόμα και στο +10 (59-69), κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά με 73-64.




Και ενώ όλα έδειχναν πως η Ρεάλ είχε βάλει το... νερό στο αυλάκι και πως είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, η Μπάγερν Μονάχου όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά αντιθέτως, απάντησε με απίθανο τρόπο στην τέταρτη περίοδο. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ «μασούσαν» σίδερα σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας στο απίθανο επιμέρους σκορ 24-4 στο 36'! Χάρη στην τρίποντη... καταιγίδα των Έντουαρντς, Φόιγκντμαν και Νέιπιερ, οι Βαυαροί κατάφεραν σε αυτό το διάστημα να προηγηθούν με 88-77. Στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς, η «Βασίλισσα» έκανε τεράστια προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς, με τους Καμπάτσο και Μούσα να μειώνουν μέχρι και στον έναν πόντο (90-89). Ωστόσο, η Μπάγερν αποδείχθηκε ψύχραιμοι στο φινάλε, όταν το ματς πήγε στη... ρουλέτα των βολών, παίρνοντας έτσι ένα τεράστιο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 97-89.

Τα δεκάλεπτα: 26-29, 52-51, 64-73, 97-89.


Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x