Euroleague

ΜακΚίσικ στο sport-fm.gr: «Ο οπαδός της Φενέρ μου είπε πράγματα που δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται σε κανένα γήπεδο»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στο sport-fm.gr για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρ, την αψιμαχία του με οπαδό της τουρκικής ομάδας, αλλά και το δικό του αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε πολύ στην «καυτή» έδρα της Φενέρ, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο «κόλλησε» επιθετικά και τελικά λύγισε δυσκολότερα από το τελικό 82-71, στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα.

Ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός φόργουορντ άφησε πίσω του τον τραυματισμό του και έδειξε «αναγεννημένος» στο παρκέ, σημειώνοντας 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και δίνοντας σημαντική «πνοή» στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Βέβαια, κατά τη διάρκεια του ματς, ο «Shaq Attack» έγινε έξω φρενών με οπαδό της Φενέρ, κάτι το οποίο δεν συνηθίζει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει αψιμαχία μεταξύ τους. Τελικά, ο παίκτης του Ολυμπιακού δέχθηκε τεχνική ποινή, ενώ ο φίλος του τουρκικού συλλόγου απομακρύνθηκε από την εξέδρα.

Για όλα αυτά μίλησε ο ΜακΚίσικ στον απεσταλμένο του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 Νίκο Ζέρβα. Ο Αμερικανός αναφέρθηκε στα στοιχεία που κόστισαν την ήττα, σε αυτά που του είπε και τον έβγαλε εκτός εαυτού ο συγκεκριμένος οπαδός, αλλά και στο δικό του βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν ήταν κακή αρχή η ήττα για τον Ολυμπιακό: «Δεν είναι μία κακή αρχή. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Είχαμε πολλές "κακές αρχές" πέρυσι στην Ευρωλίγκα, παρόλα αυτά πήγαμε στο Final Four. Δεν είχαμε καν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και πάλι τα καταφέραμε. Είναι ένα πολύ καλό μάθημα για εμάς, για το τι θα χρειαστεί ώστε να κερδίζουμε. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και αρκετούς παλιούς, θα χρειαστεί χρόνος ώστε να δέσουμε όλοι μαζί. Ο προπονητής χρειάζεται επίσης χρόνο να καταλάβει το ρόστερ του. Εγώ παίζω καιρό για τον Μπαρτζώκα και ξέρω τι θέλει, αλλά οι υπόλοιποι ίσως θέλουν ακόμη κάποιο διάστημα».

Για τα επιθετικά ριμπάουντ: «Ήταν μία κατοχή πολύ σημαντική, όπου πήραν 4-5 επιθετικά ριμπάουντ και τελικά έβαλαν τρίποντο. Πήραν και μερικά τυχερά, που η μπάλα πήγαινε μετά την αναπήδηση πάνω στους παίκτες της Φενέρ. Ακόμα κι έτσι όμως πρέπει να παλεύουμε περισσότερο».

Για το συμβάν με τον οπαδό: «Ίσως βγήκε λίγο ο εγωισμός μου από την πλευρά μου. Ήμουν εκεί έξω και τα έδινα όλα, στο πρώτο παιχνίδι της Euroleague. Ο συγκεκριμένος οπαδός μου μιλούσε άσχημα διαρκώς, προσπάθησα να το αφήσω να περάσει, όμως αυτά που μου έλεγε δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται σε κανένα γήπεδο στην Ευρώπη. Γιατί βλέπετε ότι όταν εγώ μιλήσω σε έναν οπαδό, παίρνω απευθείας τεχνική ποινή, κάτι που είναι ένας αστείος κανόνας. Ειδικά εφόσον ο διαιτητής ήταν πιο κοντά στον οπαδό απ’ ότι σε εμένα και μπορούσε να ακούσει τι μου έλεγε. Ήταν όμως ένα μάθημα για μένα, για πρώτη φορά βίωσα κάτι τέτοιο».

Για τη δική του εμφάνιση: «Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η καλύτερή μου χρονιά, γιατί ο προπονητής μου επέτρεψε να κάνω ένα βήμα πίσω και να καταλάβω τι τρέχει με το γόνατό μου. Τώρα είναι στην καλύτερη φάση του εδώ και πολύ καιρό, μπορώ να παίξω πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη σεζόν μου».

@sporfm946 Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στο sport-fm.gr για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρ, την αψιμαχία του με οπαδό της τουρκικής ομάδας, αλλά και το δικό του αγωνιστικό πρόσωπο.#olympiacos #sporfm #euroleague ? πρωτότυπος ήχος sporfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x