Euroleague

Ψάχνει αντίδραση με Μακάμπι στο ουδέτερο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Στην ουδέτερη «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Πρώτη επίσκεψη για τον Ολυμπιακό φέτος στο Βελιγράδι, αλλά όχι για την Παρτίζαν ή τον Ερυθρό Αστέρα.

Εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετακόμισε προσωρινά στην πρωτεύουσα της Σερβίας, όπου εκεί θα υποδεχτεί τους «ερυθρόλευκους» (14/11, 21:05, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime) και συγκεκριμένα στην ιστορική «Χάλα Πιονίρ», για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο 3-4 είναι το ρεκόρ των Πειραιωτών στη διοργάνωση, ενώ από την άλλη η «ομάδα του λαού» είναι στο 4-2, καθώς εκκρεμεί το ματς της 6ης αγωνιστικής με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει οριστεί για τις 28/11. Μάλιστα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν την έναρξη της χρονιάς και πάλι σε ουδέτερο… έδαφος για το τουρνουά «Ανδρέας Χανδριώτης» στην Κύπρο. Εκεί, οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 71-68.

Επόμενο ματς στη διπλή εβδομάδα για τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (16/11, εντός) και για την «ομάδα του λαού» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (16/11, εντός).

Αυτή την στιγμή, ο Ολυμπιακός μετράει δύο σερί ήττες, αμφότερες στις λεπτομέρειες. Η πρώτη ήταν εκτός έδρας από το Φενέρμπαχτσε με σκορ 79-77 και η δεύτερη από την Μπασκόνια με 75-74, μέσα στο ΣΕΦ. Πριν το ταξίδι τους στο Βελιγράδι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποχρεώσεις για τη Stoiximan Basket League. Φιλοξένησαν στο ΣΕΦ τον Προμηθέα Πάτρας, τον οποίο νίκησαν 92-75. Από ‘κει και πέρα, σε ακόμη ένα φετινό ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Εκτός αποστολής έμειναν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ. Αντίθετα, διαθέσιμος είναι ξανά ο Λουκ Σίκμα. Ο έμπειρος φόργουορντ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και αναμένεται να αγωνιστεί. Ωστόσο, σίγουρα δεν θα έχει ρυθμό, οπότε λογικά η συμμετοχή του θα είναι περιορισμένη.

Από την άλλη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έχει υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα Ισραήλ, παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα. Τη δεδομένη στιγμή, μετράει δύο σερί νίκες. Αρχικά, πέρασε με το εμφατικό 98-90 από το Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι και στη συνέχεια στο πρώτο της εντός έδρας ματς, που έγινε στο Βελιγράδι, νίκησε 93-90 την Μπάγερν Μονάχου. Στα ευχάριστα για τον Όντεντ Κάτας είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής επέστρεψε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, ο οποίος στο ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν έπαιξε 25:25’’, έχοντας 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 λάθη. Έτσι, οι Ισραηλινοί θα έχουν φουλ ρόστερ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σαούλιους Ράτσις (Λιθουανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x