Euroleague

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Το πολύ καλό δικό του μομέντουμ και το κακό της λαβωμένης Μάλαγα, δίνουν την ευκαιρία απόψε στον Παναθηναϊκό να διευρύνει το σερί του στο Top-16, κάνοντας διπλό για... πλεονέκτημα στην Ισπανία.

Προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, όπου η μία εξ' αυτών «έσπασε» το αήττητο της Φενέρμπαχτσε. Οι Ουίλιαμς (κυρίως) και Χέινς έχουν δώσει άλλο αέρα στον Παναθηναϊκό (5-3) και αυτό κάνει «μπαμ». Την ίδια ώρα η Μάλαγα (2-6) δείχνει να βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι. Μετρά πέντε σερί ήττες στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα έχει πάρει την... κατιούσα, ενώ έχει και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

inner

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι απόψε (21:45, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ο Εξάστερος έχει μπροστά του μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει ακόμα μια νίκη -για την ένατη αγωνιστική του Top16- να εδραιωθεί για τα καλά στην τετράδα που προκρίνεται στα πλέι οφ και να διατηρήσει πολλές ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας (ίδιο ρεκόρ ο Ερυθρός Αστέρας, μια νίκη παραπάνω η Λοκομοτίβ Κουμπάν).

inner

Οι πράσινοι βρίσκονται από χθες στην Μάλαγα με 13 παίκτες και αν μη τι άλλο υπάρχει μεγάλη πίστη πως σε μια έδρα που την ξέρουν πολύ καλά, θα κάνουν τη... δουλειά τους. Πλην του Χαραλαμπόπουλου που έμεινε στην Αθήνα, του Μποχωρίδη που «κόπηκε» αναγκαστικά και του ανέτοιμου Παππά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Στην αποστολή επανήλθε ο Πάβλοβιτς που δεν έχει δικαίωμα στην Α1 και είχε χάσει λόγω ίωσης το ματς με την Φενέρμπαχτσε, ενώ στην Ισπανία κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα είναι και ο Χάντερ, ο οποίος -φυσιολογικά- δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη και μοιάζει δύσκολο να πάρει χρόνο συμμετοχής.

inner

Από 'κει και πέρα, οι Ανδαλουσιανοί -που υστερούν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες στο head to head με τον Παναθηναϊκό- δεν είναι μόνο ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση (ενδεικτικό πως την περασμένη Κυριακή έχασαν με κάτω τα χέρια από την Μούρθια του Κατσικάρη για την ACB), αλλά έχουν και προβλήματα. Ο Μάρκοβιτς είναι εδώ και καιρό εκτός (με τον άλλοτε πράσινο, ΝτεΜάρκους Νέλσον να μην μπορεί να δώσει τα όσα προσέφερε ο Σέρβος), ο σκόρερ Σμιθ είναι εκτός, ενώ η λειψανδρία στα γκαρντ ενισχύεται και από την απώλεια του εξίσου κομβικού, Νέντοβιτς!

Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός (που ήταν... διαφορετικός τότε) είχε επικρατήσει με την ψυχή στο στόμα, 68-66, χάρη σε ένα τρίποντο του Φελντέιν στο τέλος και ένα άστοχο τέτοιο του τραυματία τώρα Σμιθ (είχε πετύχει 22 πόντους σε εκείνο το ματς).

Η 9η αγωνιστική

2 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 87-96

3 Μαρτίου

Χίμκι-Μπαρτσελόνα (19:00)
Τσεντεβίτα-Νταρουσάφακα (20:00)
Αναντολού Εφές-Λοκομοτίβ Κουμπάν (21:45)
Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός (21:45)

4 Μαρτίου

Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάμπεργκ (19:45)
Φενέρμπαχτσε-Ερυθρός Αστέρας (20:30)
Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα (19:45)

Ε' όμιλος

Φενέρμπαχτσε 7-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-2
Ερυθρός Αστέρας 5-3
Παναθηναϊκός 5-3
Αναντολού Εφές 3-5
Νταρουσάφακα 2-6
Ουνικάχα Μάλαγα 2-6
Τσεντεβίτα 2-6

ΣΤ' όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2*
Λαμποράλ Κούτσα 6-2
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4*
Μπαρτσελόνα 4-4
Χίμκι 4-4
Μπάμπεργκ 3-5
Ολυμπιακός 3-5
Ζαλγκίρις 1-7
*Ματς περισσότερο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x