Euroleague

Γιασικεβίτσιους: «Παίξαμε ατομικά και χωρίς μυαλό»

Στα παιδικά λάθη και στις πολλές χαμένες κατοχές στάθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού, στάθηκε στο καλό μόνο τρίτο δεκάλεπτο της Φενέρμπαχτσε κόντρα στους «πράσινους», θεωρεί πως έπαιξαν ατομικά στη μεγαλύτερη διάρκεια κι αυτό είναι ανησυχητικό, στάθηκε στην πίεση του Παναθηναϊκού και ζήτησε να υπάρξει ενότητα, περιμένει σιγά-σιγά να ενταχθούν στην ομάδα οι νέοι παίκτες και ζήτησε καλύτερη συνεννόηση από τον πάγκο τους.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν Αταμάν. Ήμασταν πολύ κακοί στην αρχή κι ήμασταν ακόμη χειρότεροι πνευματικά. Δεν ήμασταν ενωμένοι, ήμασταν πιο ατομικοί. Παλέψαμε πιο σκληρά στο τρίτο δεκάλεπτο και νομίζω ήμασταν καλύτεροι. Βελτιωθήκαμε και σε νούμερα, αλλά κάναμε παιδικά λάθη και χάσαμε κατοχές. Έτσι, χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η έλλειψη ενότητας της ομάδας με ανησυχεί περισσότερο από το να χάσεις τον αγώνα, γιατί όταν δεν είσαι ενωμένος, δεν έχεις καμία πιθανότητα να νικήσεις.

Σε ό,τι αφορά το ματς, σκέφτηκα γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί να μας πιέσει και γιατί δεν μπορούμε να τον πιέσουμε εμείς. Ως ομάδα, πάντα μιλούσαν μεταξύ τους και πάντα επικοινωνούσαν. Ήμασταν σαν σε ξεχωριστές μονάδες. Ναι, μπορούμε να δικαιολογηθούμε σα να είμαστε νέα ομάδα κι έχουμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά η ενότητα είναι πολύ σημαντική. Αρχίσαμε να παλεύουμε με ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν ήμασταν τέλειοι, παλεύαμε κι, έτσι νικήσαμε την Αναντολού Εφές και τον Ολυμπιακό. Αλλά, δεν μπορείς να νικήσεις τον προηγούμενο πρωταθλητή με αυτόν τον τρόπο εκτός κι αν αγωνιστείς.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο εκμάθησης, καθώς νέοι παίκτες έχουν ενταχθεί στην ομάδα. Πρέπει να προσαρμόσουμε τους παίκτες. Αν δείτε τους Μέλι και Σανλί, ήταν ήδη έτοιμοι, αλλά ο Μαριάνοβιτς κι ο Μπιρτς είναι νέοι. Για αυτό μπορεί να μείνουμε λίγο πίσω. Δεν ανησυχώ πολύ για τις μπασκετικές λεπτομέρειες, αυτά είναι πράγματα που μπορούν να λυθούν. Με ανησυχεί περισσότερο να είμαι ομάδα και να μην έχω μαχητικό πνεύμα. Αυτά είναι πιο σημαντικά.

Φυσικά, πρέπει να μιλήσουμε για αυτά εσωτερικά. Δεν είναι μόνο να κάνεις κάποια πράγματα όταν όλα πάνε καλά. Μάλιστα, στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα ήταν μαζί, μιλούσαν μεταξύ τους, αλλά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν όλοι σε ξεχωριστά σημεία κι οι άνθρωποι στον πάγκο ήταν στον κόσμο τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x