Euroleague

Γιάνκοβιτς: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι… μια ταχύτητα μόνοι τους στη φετινή Ευρωλίγκα»

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για τους «αιώνιους» αντιπάλους και την Ευρωλίγκα.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για τους «αιώνιους» αντιπάλους και την Ευρωλίγκα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο 34χρονος άσος, τόσο ο Παναθηναϊκός AKTOR, όσο και ο Ολυμπιακός διαφέρουν μακράν του τρίτου καλύτερου ρόστερ της διοργάνωσης!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλάντο Γιάνκοβιτς:

Για την Ευρωλίγκα: «Θεωρώ ότι είναι τριών ταχυτήτων η Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν εμφανίζεται ακόμα στο γήπεδο. Με το πώς έχουν στηθεί στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, διαφέρουν μακράν του τρίτου βάσει ρόστερ, δυνατότητας, potential, όλα. Αυτοί οι δύο θα τελειώσουν στις δύο πρώτες θέσεις πιστεύω. Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που θα παλέψουν για πλεονέκτημα έδρας ή για να μπουν στα play-offs. Μετά έχουμε και κάποιες ομάδες όπως η Άλμπα και η Βίλερμπαν που βρίσκονται στην κάτω ταχύτητα, γιατί με αυτά που κάνουν η Ζάλγκιρις και η Παρί δεν έχουν σχέση με τις δύο αυτές».

Για τον Παναθηναϊκό: «Αρχικά να πούμε ότι όταν ο Σλούκας χρειάστηκε να παίξει ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δύο κούπες. Όποτε είναι να παίξει και να φορμαριστεί ο Κώστας, θα το κάνει. Οι τρεις μεταγραφές που έκανε (σ.σ. Μπράουν, Γιουρτσεβέν, Οσμάν) είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες, που κάνουν κάποια πράγματα πάρα πολύ καλά μες στο γήπεδο. Είναι ένα ωραίο κομμάτι του παζλ. Είναι ρολίστες υπερπολυτελείας. Χρειάζονται χρόνο να “κουμπώσουν” αυτά τα κομμάτια και να “δεθούν” πλήρως. Τώρα ταξίδεψαν για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε χωρίς δύο παίκτες και με αμφίβολο τον Γκριγκόνις. Αυτό θα δώσει λίγο χώρο για να προσαρμοστούν και οι τρεις. Τον Δεκέμβρη προς Γενάρη θα ξέρουμε ποια είναι η εικόνα του Παναθηναϊκού».

Για τον Ολυμπιακό: «Μπορώ να πω ότι είναι πιο… καινούργια ομάδα απ’ τον Παναθηναϊκό. Οι ρόλοι έχουν ανακατατάξεις, αλλάζουν πολύ. Όταν ξεκίνησε η χρονιά ο Φουρνιέ έπαιζε στο “3”, τώρα τον βάζει ο κόουτς Μπαρτζώκας στο “2”, έχουμε δει σχήματα με Πίτερς-Βεζένκοφ μαζί στο παρκέ. Όλο αυτό βοηθάει στο να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και τακτική σε κάθε αγώνα. Ο Ολυμπιακός τώρα βρίσκει τα πατήματά του. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι ο πιο πλήρης Ολυμπιακός των τελευταίων ετών, ίσως και όλων των εποχών. Πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες που έχει πάρει ο κόουτς Μπαρτζώκας, είναι εξαιρετικοί παίκτες. Θα μπορούσα να πω ότι είναι η πιο πλήρης ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας και αυτό θα φανεί όταν και η ίδια ομάδα βρει τους ρόλους της. Αυτό θα γίνει όταν θα είναι όλοι για κάποιον καιρό μαζί».

Για το 4-1 της Ζάλγκιρις στη διοργάνωση: «Όταν βλέπεις μια ομάδα να χάνει 27 πόντους στο Μιλάνο, το οποίο είναι πάρα πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα, με μεγάλα ονόματα και μεγάλο προπονητή, και φτάνει στο να κερδίσει τέτοιο ματς εκτός έδρας, δείχνει ότι υπάρχει μέταλλο νικητή στην ομάδα. Έχει καλό προπονητή, είναι καλά στημένη, εντός έδρας δύσκολα θα χάσει. Πιστεύω ότι θα δούμε κι άλλα».

Για τις ομάδες που τον εντυπωσιάζουν θετικά και αρνητικά: «Μου αρέσει πάρα πολύ η Ζάλγκιρις, μου αρέσει η Παρί. Θέλω να δω τι θα γίνει με τον τραυματισμό του Μπόλομποϊ στον Ερυθρό Αστέρα. Απ’ όσο νομίζω θα γίνει και το Final-4 στο Βελιγράδι, οπότε πιστεύω ότι μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για να μπει. Αυτές οι τρεις είναι οι ομάδες που με έχουν ενθουσιάσει. Το Μιλάνο δε μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει τέτοια εικόνα. Ο κόουτς Μεσίνα είναι ένας επαγγελματίας μέχρι άκρων, με πολλή γνώση, με τεράστιο επιτελείο προπονητών. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα στην ομάδα. Ίσως είναι η έλλειψη ενός αρχηγού, ενός γηγενή παίκτη που θα “τραβήξει” τους υπόλοιπους. Ίσως θέλουν κάποιον leader Ιταλό, γι’ αυτό και να πηγαίνουν να κινηθούν για τον Μάννιον. Δεν έχω καθαρή εικόνα πάνω σε αυτό. Είναι κρίμα, γιατί είναι ένας σύλλογος πάρα πολύ καλά στημένος, ο οποίος έχει τα πάντα».

Για τις τρεις ισπανικές ομάδες: «Η Ρεάλ είναι σε κίνδυνο, γιατί όποιος τραυματιστεί θα λείψει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ομάδας. Για τη δυσκολία της Ευρωλίγκας πρέπει να πάρει παίκτες θεωρώ. Έφυγε ο Γιαμπουσελέ και δεν έκαναν κίνηση. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Η Μπαρτσελόνα είναι πιο πλήρης, μου αρέσουν οι φετινές μεταγραφές της όπως ο Μέτου, ο Φαλ. Ο τραυματισμός του Λαπροβίτολα είναι κομβικός, θα είναι μια μεγάλη έλλειψη. Όσον αφορά τη Μπασκόνια, δεν έχω ακόμα καθαρή εικόνα. Οι καινούργιοι ξένοι που πήρε δεν έχουν μπει ακόμα στο κλίμα της ομάδας. Υπάρχουν ομάδες γενικά που δεν είναι έτοιμες ακόμα».

Για το μέλλον του: «Κάποιες φορές νομίζεις ότι είσαι κοντά, κάποιες μακριά. Έχω υπάρξει κοντά σε αρκετές καταστάσεις έως τώρα, κάποιες τις απέφυγα λόγω και του πολέμου. Η αλήθεια είναι πως μου έχει λείψει το ομαδικό, η προπόνηση, οι αγώνες και όλα αυτά. Κάποια στιγμή θα βρεθεί, όταν έρθει η κατάσταση εκεί που πρέπει θα υπογράψω κι εγώ. Όσο κοντά είσαι, τόσο μακριά είσαι μέχρι να υπογράψεις. Έχω πολλά να δώσω, νιώθω πάρα πολύ καλά, γενικά είμαι πάρα πολύ καλά. Συνεχίζω τις ατομικές προπονήσεις ώστε να είμαι στην κατάλληλη κατάσταση για να πορευτώ με μια ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x