Euroleague

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Πρεμιέρα σε δύσκολη έδρα για τους ανανεωμένους και ανεβασμένους «ερυθρόλευκους»

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Super Cup, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Πρεμιέρα στη φετινή Ευρωλίγκα κάνει απόψε το βράδυ (04/10, 20:30, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, NovasportPrime) ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στο «Ulker Sports Hall» τη Φενέρμπαχτσε, σε μια επανάληψη του περσινού μικρού τελικού της διοργάνωσης.

Οι ανανεωμένοι και σαφώς βελτιωμένοι «ερυθρόλευκοι», ξεκινούν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από μια δύσκολη έδρα, στην προσπάθεια που κάνουν φέτος να επαναλάβουν την παρουσία τους στο Final 4 της διοργάνωσης, με τη διαφορά πως φέτος θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής!

Το φετινό καλοκαίρι το ρόστερ της ενισχύθηκε με σημαντικότατες προσθήκες, δείχνοντας γεμάτο και πλήρες όσο ποτέ άλλωστε, καθώς, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως το φετινό υλικό που έχει να διαχειριστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι το καλύτερο στην ιστορία του συλλόγου!

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στην Πόλη με την ψυχολογία στα ύψη μετά και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, στον τελικό του Stoiximan Super Cup της Ρόδου και ενώ νωρίτερα είχαν επικρατήσει δύσκολα του Περιστερίου στα ημιτελικά του θεσμού.

Στα φιλικά προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός έκανε το «5 στα 5» κόντρα στη Μακάμπι (84-83), τον Ερυθρό Αστέρα (87-83), τη Βίρτους Μπολόνια (78-66), την αποψινή του αντίπαλο, Φενέρμπαχτσε (73-70) και την Τράπανι (95-90), δείχνοντας πάντως πως ακόμα χρειάζεται δουλειά και πως η ομάδα ψάχνει την ομοιογένεια, τη χημεία και τους ρόλους μέσα στο σύνολο που θα την εκτοξεύσει προς την κορυφή.



«Για την αρχή της χρονιάς έχει σημασία ο αντίπαλος. Κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, μέσα από κάθε προπόνηση, από κάθε παιχνίδι. Υπάρχει ερωτηματικό για την ετοιμότητάς μας, νομίζω όλες οι ομάδες πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» για το αποψινό ματς.

Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Κίναν Έβανς, όπως και τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα αφού πρόσφατα έγινε μπαμπάς και αποφασίστηκε να μείνει κοντά στην οικογένειά του. Από την άλλη, στη 12άδα επιστρέφει ο Σακίλ ΜακΚίσικ που είχε μείνει εκτός στα δύο παιχνίδια του Super Cup λόγω του γεγονότος πως δεν ήταν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.

@sporfm946 Η προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ulker Sports Hall, ενόψει της πρεμιέρας της Euroleague με τη Φενέρ #sporfm #olympiacos ? Exercise - Vin Music


Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για τον τίτλο. Η σεζόν πάντως για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεκίνησε με το... αριστερό, αφού την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε στον τελικό του Super Cup από την Αναντολού Εφές. Μοναδική απουσία απόψε θα είναι εκείνη του γκαρντ Μπιμπέροβιτς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την έναρξη της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Μου έλειψε η Ulker Sports Arena. Ο αντίπαλος είναι πολύ καλός φυσικά. Αποτελεί τεστ για εμάς, αλλά ξεκινάμε με ένα δύσκολο ματς και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Ελπίζω οι οπαδοί να εκτιμήσουν όσα έκανε ο Ντόρσεϊ για τη Φενέρμπαχτσε. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, ως συνήθως», δήλωσε ο Λιθουανός τεχνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x