Euroleague

Φενέρ για τις διαμαρτυρίες Ολυμπιακού: «Να μην επικεντρωνόμαστε σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες»

Ο General Manager της Φενέρμπαχτσε, Ντέρια Γιανιέρ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τις διαιτητικές αποφάσεις του χθεσινού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Το βράδυ της Πέμπτης (02/11), ο Ολυμπιακός υπέστη την τρίτη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα, φεύγοντας με άδεια χέρια από την Κωνσταντινούπολη και το «Ulker Sports Hall», χάνοντας με 79-77 από τη Φενέρμπαχτσε για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Πειραιώτες εξέφρασαν επίσημα την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαιτησία, με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ να κάνει λόγω για αλλοίωση αποτελέσματος για τον μη καταλογισμό φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και τον Γιαμ Μαντάρ.

Θέση για το ζήτημα αυτό πήρε σήμερα το βράδυ η Φενέρμπαχτσε, με τον General Manager του τουρκικού συλλόγου, Ντέρια Γιανιέρ, να αναφέρεται σε συνέντευξή του στα παράπονα του Ολυμπιακού.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως πριν δεν θα πρέπει να στεκόμαστε σε εξωαγωνιστικούςπαράγοντες, ενώ παράλληλα, ανέφερε πως πριν από την τελευταία φάση υπήρξαν και άλλες που θα μπορούσαν να επικριθούν και από τις δύο ομάδες, όπως φυσικά και στα περσινά playoffs των δύο ομάδων.

«Αρχικά, δε νομίζω πως είναι σωστό να επικεντρωνόμαστε σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Νομίζω πως υπάρχει καλή αντιπαλότητα ανάμεσα σε εμάς και στον Ολυμπιακό. Τόσο η σειρά στα playoffs την περασμένη χρονιά όσο και τα παιχνίδια στην κανονική περίοδο έδωσαν ωραίες ιστορίες. Νομίζω πως φάνηκε αυτή η αντιπαλότητα στο χθεσινό παιχνίδι. Η Φενέρμπαχτσε νίκησε στο τέλος, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει άλλες φορές στο παρελθόν. Νομίζω πως καλό θα ήταν να μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι», ανέφερε αρχικά ερωτηθείς τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού προς τους διαιτητές στην τελευταία φάση του χθεσινού αγώνα, τονίζοντας στη συνέχεια πως:

«Ο αντίπαλος άσκησε κριτική σε κάποιες αποφάσεις στο τέλος του παιχνιδιού. Ωστόσο, λίγο πριν από την κατοχή που επέκριναν, υπήρξαν κι άλλες αποφάσεις που μπορούσαν να αξιολογηθούν και να επικριθούν διαφορετικά κι από τις δύο ομάδες. Επίσης, αν θυμάστε, υπήρχαν και στα περσινά playoffs αποφάσεις στο τέλος των παιχνιδιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης.

Δεν το βρίσκω σωστό να χαρακτηρίζεται ολόκληρο το αποτέλεσμα από μία κατοχή ή απόφαση διαιτητή. Φυσικά, οι διαιτητές αποτελούν κομμάτι του μπάσκετ, ο καθένας μπορεί να αναζητήσει το δίκιο του σε περίπτωση που αισθανθεί πως αδικήθηκε. Οι αρμόδιες αρχές θα προβούν στις απαραίτητες αξιολογήσεις για το θέμα. Πέρα από αυτό, συγχαίρω την ομάδα μας και τον Ολυμπιακό, έκαναν καλό παιχνίδι. Νομίζω πως θα δούμε καλά παιχνίδια και στη συνέχεια, θα προκύψουν νέες ιστορίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x