Euroleague

Ευρωλίγκα: «Το καλάθι του Σμάιλαγκιτς ήταν νόμιμο κόντρα στη Βίρτους»

Θέση για το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς προς το φινάλε της αναμέτρησης της Ζάλγκιρις με αντίπαλο τη Βίρτους που ξεσήκωσε συζητήσεις, πήρε η Ευρωλίγκα.

Το βράδυ της Τρίτης (15/10), η Ζάλγκιρις ανέβηκε στο 2-1, πανηγυρίζοντας σπουδαίο διπλό στην Ιταλία επί της Βίρτους (68-71), για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν για το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς, με τον Σέρβο να σκοράρει 1:48' πριν το φινάλε για το 65-70 των Λιθουανών, θεωρώντας πως δεν θα έπρεπε να μετρήσει ως εκπρόθεσμο.

Επίσημη θέση για την εν λόγω φάση πήρε η Ευρωλίγκα, η οποία μέσω ανακοίνωσης ξεκαθάρισε πως σωστά μέτρησε το καλάθι, αφού η μπάλα βρήκε στη στεφάνη και έτσι ανανεώθηκε ο χρόνος επίθεσης της Ζάλγκιρις.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 1:56 να απομένουν στο ρολόι του αγώνα και 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για την εκδήλωση της επίθεσης, ο παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σιλβέν Φρανσίσκο, ξεκίνησε μια διείσδυση προς το καλάθι και επιχείρησε ένα σουτ. Η προσπάθειά του για καλάθι χτύπησε στο ταμπλό με 2,0 δευτερόλεπτα να απομένουν για την εκδήλωση της επίθεσης της ομάδας του.

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις ΆλενΣμάιλαγκιτς και ο παίκτης της Βίρτους Μουχάμετ Ντιούφ προσπάθησαν να πάρουν το ριμπάουντ. Ενώ ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αρπάζει το ριμπάουντ, η μπάλα αγγίζει το στεφάνι με 1,5 δευτερόλεπτο να απομένει για την εκδήλωση της επίθεσης της ομάδας του. Το «24αρι» ανανεώθηκε και ο Άλεν Σμάιλαγκιτς σημείωσε καλάθι δύο πόντων.

Το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς ήταν νόμιμο καθώς, κατά κανόνα, το ρολόι του σουτ ανανεώνεται όταν η μπάλα αγγίξει το στεφάνι. Σωστή απόφαση του χειριστή των 24 δευτερολέπτων και των διαιτητών».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x