Euroleague

«Φρέναρε» τον Ερυθρό Αστέρα με πρωταγωνιστή Πάντερ η Μπαρτσελόνα!

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας 98-94 στην παράταση της συναρπαστικής αναμέτρησής της με τον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας για πρωταγωνιστή της τον Πάντερ!

Θριάμβευσε στην παράταση της ντερμπάρας της με τον Ερυθρό Αστέρα και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα η Μπαρτσελόνα!

Σε μια αναμέτρηση που ήταν αμφίρροπη καθ' όλη τη διάρκειά της και οδηγήθηκε στην παράταση μετά το ισόπαλο 84-84 της κανονικής διάρκειας, οι Καταλανοί τελικά επικράτησαν στις λεπτομέρειες και πανηγύρισαν τη νίκη με 98-94, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τους τον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26 πόντους (6/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα)!

Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-1, κάνοντας το 2/2 στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, μετά και τη νίκη τους επί της Μονακό, ενώ στο 3-1 βρίσκεται πλέον και ο Ερυθρός Αστέρας, μετά από την πρώτη ήττα του στη φετινή διοργάνωση.

Εκτός από τον Πάντερ, πολύ καλή εμφάνιση για την Μπαρτσελόνα πραγματοποίησαν επίσης οι Βέσελι (19π, 5 ριμπ), και Πάρκερ (13π), ενώ για τους γηπεδούχους δεν ήταν αρκετές οι προσπάθειες των Ντος Σάντος (23π) και Κάλινιτς (19π).



Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Πάντερ να μπαίνει… καυτός στο παρκέ, φτάνοντας από νωρίς τους 6 προσωπικούς πόντους και βάζοντας την Μπαρτσελόνα μπροστά με 11-5, πριν οι ΜακΙντάιρ, Μπολομπόι και Κάλινιτς, προσφέρουν επιθετικές λύσεις στον Αστέρα, βάζοντάς τον μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (16-15). Η Μπαρτσελόνα πήρε εκ νέου το προβάδισμα (19-21) με βολές του Βέσελι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας το ελάχιστο προβάδισμα (26-25).

Ντέρμπι και στη δεύτερη περίοδό του το ματς, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, μέχρι να έρθουν οι Γκιεντράιτις, Μίτροβιτς και Ντος Σάντος, για να βάλουν την ομάδα του Σφαιρόπουλου στο 39-33. Η Μπαρτσελόνα όμως βρήκε ξανά τον τρόπο να ισοφαρίσει, σε 44-44 με το πρώτο καλάθι του Άντερσον, πριν ο ΜακΙντάιρ διαμορφώσει το 47-44 του πρώτου ημιχρόνου, με buzzer-beater τρίποντό του.



Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Η Μπαρτσελόνα πέρασε μπροστά με 50-47 χάρη σε συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των Λαπροβίτολα και Πάρκερ, ενώ Σατοράνσκι και Βέσελι διαμόρφωσαν το 49-54, ενώ στη συνέχεια ο Ερυθρός Αστέρας έφτιαξε σερί 10-0, περνώντας μπροστά με 59-54 και κλείνοντας τελικά την τρίτη περίοδο με μικρό προβάδισμα τριών πόντων (66-63).



Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τον Ερυθρό Αστέρα να μένει χωρίς καλάθι για ένα δίλεπτο, επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να περάσει μπροστά με 67-66, ενώ καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να φτιάξει υπέρ της διαφορά, μέχρι και την «τελική ευθεία». Ο Πάντερ με μεγάλο τρίποντο έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 84-82, 9’’ πριν από το τέλος, ενώ ο Ντος Σάντος ισοφάρσιε στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού ο Πάντερ δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε buzzer-beater τρίποντο.





Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Πάντερ συνέχισε να... εκτελεί τους Σέρβους με τα τρίποντά του, διαμορφώνοντας το 86-87, ενώ ο Πάρκερ διατήρησε μπροστά την Μπαρτσελόνα (88-90), πριν ο Ντος Σάντος απαντήσει με καλάθι-φάουλ και δύο ακόμα βολές, για το 93-90. Ο Λαπροβίτολα ισοφάρισε με τρίποντο, αλλά ο Πάντερ έβαλε ένα ακόμα μεγάλο σουτ από μακριά για το 93-96, έκανε και ένα κρίσιμο μπλοκ με το σκορ στο 94-96, ενώ σκόραρε και τους τελευταίους πόντους του συναρπαστικού ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 94-98!



Τα δεκάλεπτα: 25-26, 47-44, 66-63, 84-84, 94-98 στην παράταση

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x