Euroleague

Έσπασε την… κατάρα ο Ερυθρός Αστέρας, «σεφτέ» στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου

Ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε την πρώτη του νίκη στην εφετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 78-72 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για την 5η αγωνιστική.

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ερυθρός Αστέρας για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 78-72, παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο φέτος στη διοργάνωση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λούκα Βιλντόζα με 20 πόντους και 6 ασίστ. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μέτρησε 11 πόντους και 2 ασίστ. Σπουδαία παρουσία είχε και ο Μπεν Μπέντιλ με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ σε ένα… αρχοντικό νταμπλ-νταμπλ.

Από την άλλη πλευρά, ο Κάσιους Γουίνστον κατέγραψε 18 πόντους. Άλλους 12 πρόσθεσε ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε δυναμικά και με τον Μπεν Μπέντιλ να ευστοχεί σε τρίποντο, «χτίστηκε» ένα επιμέρους σερί 6-2. Ο Λούκα Βιλντόζα εγγυήθηκε με γρήγορους επτά πόντους ένα επιμέρους 11-6 (17-8) και οι γηπεδούχοι έκλεισαν μπροστά με 28-17.

Στην δεύτερη περίοδο η Μπάγερν Μονάχου ξύπνησε από τον… λήθαργο με τον Κάσιους Γουίνστον σε πρώτο πλάνο να οδηγεί την ομάδα του στην διεκδίκηση του αγώνα. Από τα μέσα του δεκαλέπτου πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι την ανάπαυλα, με τον Ερυθρό να έχει βραχεία κεφαλή με τρίποντο του Νέντοβιτς για το 44-43.

Στην επανέναρξη, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς προεξάρχοντος του Φιλίπ Πετρούσεφ, κατόρθωσε να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα (56-50) και το διατήρησε απέναντι στην γερμανική ομάδα, που προσπαθούσε με τους Κόρι Γουόλντεν και Γουάιλερ-Μπαμπ να βρεθεί όλο και πιο κοντά.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά ανέβηκε μέχρι και στο +13 για τον Ερυθρό, όμως το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι με μία αντεπίθεση προς το τέλος του αγώνα με τους Γουίνστον και Λούτσιτς επιχείρησε... να κλέψει το παιχνίδι, μολονότι εντέλει δεν πρόλαβαν να καλύψουν τον δρόμο. Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το πρώτο ροζ φύλλο για φέτος στην Ευρωλίγκα με 78-72.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 44-43, 65-57, 78-72

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x