Euroleague

Άντεξε στην πίεση και απέδρασε από την Μπολόνια η Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις Κάουνας είδε την Μπολόνια να επιστρέφει από το πλην 14 του πρώτο ημιχρόνου, ωστόσο ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να πάρει τη νίκη (68-71). Χωρίς νίκη ακόμα η Βίρτους.

Παρόλο που έφτασε κοντά στο να πετύχει μια πολύ μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, η Βίρτους Μπολόνια δεν τα κατάφερε στο τέλος και έχασε με σκορ 71-68, για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Λιθουανοί έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 14 πόντους διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο στο δεύτερο οι Ιταλοί εμφάνισαν το περσινό τους καλό πρόσωπο και πέρασαν, έστω και προσωρινά, μπροστά (64-62), αλλά δεν κατάφεραν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος. Κομβική η αποβολή του Σενγκέλια με 5 φάουλ στο 64-65, την ώρα που ο Κλάιμπερν (16 πόντους) έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την καινούργια του ομάδα, η οποία ακόμα παραμένει χωρίς νίκη.

Από την άλλη η Ζαλγκίρις, με κορυφαίους τους Φρανσίσκο και Γκιεντράιτις, καθώς επίσης και τον Σμάιλαγκιτς να πετυχαίνει κάποια καθοριστικά καλάθια στο τέλος, πέτυχε τη δεύτερή της νίκη σε 3 αγώνες.

Το ματς:

Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στο ξεκίνημά του, με τις ομάδες να πηγάινον χέρι-χέρι στο σκοράρισμα και την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται 16-15 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Ζαλγκίρις να κάνει ένα σερί 9-0 και να παίρνει προβάδισμα 10 πόντων (10-25). Οι Ιταλοί αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν σε 28-30, ωστόσο με τον εκπληκτικό στο πρώτο ημίχρονο Γκιεντράιτις (12 πόντους), η Ζαλγκίρις πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 44-30.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική και η Μπολόνια κατάφερε όχι απλά να πλησιάσει στο σκορ, αλλά να προσπεράσει κιόλας 5 λεπτά πριν το τέλος (64-62). Η Ζαλγκίρις, όμως, παρέμεινε ψύχραιμη και σε συνδυασμό με την αποβολή του Σενγκέλια πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα (64-65).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε με τον Σμάιλαγκιτς, που έβαλε συνεχόμενα καλάθια στο τέλος, να κάνει το 68-71 και τους γηπεδούχους να αστοχούν στα 11 τελευταία δευτερόλεπτα σε τρία(!) ελεύθερα τρίποντα για να στείλουν το ματς στην παράταση. Το σκορ δεν άλλαξε και η Ζαλγκίρις πήρε τη δεύτερή της νίκη στη διοργάνωση, με την Μπολόνια να μην έχει καταφέρει ακόμα να... σπάσει το ρόδι.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 30-44, 52-60, 68-71

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x