Euroleague

«Ομάδα από το Ντουμπάι σε Ευρωλίγκα και Αδριατική λίγκα με προπονητή τον Πέσιτς»

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, το πλάνο ένταξης μιας ομάδας από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα περιλαμβάνει και την Αδριατική λίγκα, ενώ είναι πιθανό τον σύλλογο αυτό να αναλάβει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν συζητήσεις για την ένταξη νέων ομάδων στη Euroleague, οι οποίες θα αλλάξουν τη μορφή της διοργάνωσης ριζικά.

Πρώτη προτεραιότητα εδώ και καιρό είναι η επέκταση σε ισχυρές αγορές της Ευρώπης, σε μεγάλες πόλεις δηλαδή. Προς αυτή την κατέυθυνση, αναμένεται να δρομολογηθεί η συμμετοχή της Παρί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είναι ήδη στο Eurocup, ανερχόμενη και με υψηλό μπάτζετ, επομένως μοιάζει ιδανική υποψήφια.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν προθέσεις και για επέκταση στο Λονδίνο, κάτι σαφώς πιο απαιτητικό αφού το αγγλικό μπάσκετ είναι ακόμη πολύ χαμηλού επιπέδου, αν και η τεράστια αγορά της χώρας είναι πολύ ελκυστική για τα στελέχη της Euroleague.

Το πιο αμφιλεγόμενο εγχείρημα, ωστόσο, που συζητείται από τους ανθρώπους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι η επέκταση στην αγορά της Μέσης Ανατολής, και δη στο Ντουμπάι, με τη δημιουργία ενός νέου franchise από το «μηδέν». Ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει επισημοποιηθεί, ωστόσο τα χρήματα είναι... πολλά, επομένως δεν μοιάζει καθόλου απίθανο να δούμε μια ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ευρωλίγκα!

Μάλιστα, το έγκυρο «encestando» δίνει μια νέα πληροφορία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως πέρα από την Ευρωλίγκα, αυτή η νεοσύστατη ομάδα από το Ντουμπάι ίσως πάρει μία θέση και στην Αδριατική λίγκα, η οποία με τη σειρά της θα έπαιρνε σημαντικά χρήματα για τη φιλοξενία.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχουν ήδη στο μυαλό τους τον άνθρωπο που θα αναλάβει τον πάγκο αυτής της ομάδας, και δη τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, «θρυλικό» Σέρβο τεχνικό που πρόσφατα οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι οι άνθρωποι που τρέχουν την... επιχείρηση «Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα», είναι Σέρβοι, κάτι διόλου τυχαίο όσον αφορά την επιλογή του Πέσιτς. Συγκεκριμένα, ένας έξ αυτών είναι ο Ντράγκαν Καμενγιάσεβιτς, o οποίος ήταν παίκτης σε ερασιτεχνικό επίπεδο και εργάστηκε ως βοηθός του Πέσιτς όταν προπονούσε την Τζιρόνα πριν από 18 χρόνια. Δεύτερη σημαντική προσωπικότητα πίσω από το πρότζεκτ, είναι ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς, αδερφός του πασίγνωστου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως και να 'χει, το σημαντικό είναι ότι με αυτές τις πιθανές αλλαγές, η Ευρωλίγκα αναμένεται να αλλάξει άρδην μορφή. Τα χρήματα που υπόσχεται το Ντουμπάι είναι πάρα πολλά (50 εκατ. ετησίως), ωστόσο οι ομάδες εκφράζουν ανησυχία για τα μεγάλα ταξίδια που θα απαιτούνται, αφού χώρες όπως η Ισπανία, η Λιθουανία και η Γερμανία, απέχουν 7-8 ώρες από τα ΗΑΕ. Μένει να φανεί αν όντως η θεωρία στο συγκεκριμένο θέμα θα γίνει πράξη, και το κατά πόσο ενδεχόμενη ένταξη αυτών των ομάδων στη Euroleague θα επηρεάσει το format, τον αριθμό των ομάδων ή τα μόνιμα συμβόλαια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x