Euroleague

«Στο τέλος να πανηγυρίσουν οι Έλληνες»

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ () δεν θα μπορούσε να μην ζει στους ρυθμούς του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Οι σπουδαστές του έγραψαν για το μεγάλο αυτό μπασκετικό ραντεβού, που ελπίζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του αθλήματος. Ο Παύλος Πήλιουρης εύχεται να δούμε στον μεγάλο τελικό τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (http://www.kar.edu.gr/) δεν θα μπορούσε να μην ζει στους ρυθμούς του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Οι σπουδαστές του έγραψαν για το μεγάλο αυτό μπασκετικό ραντεβού, που ελπίζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του αθλήματος. Ο Παύλος Πήλιουρης εύχεται να δούμε στον μεγάλο τελικό τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Μια διοργάνωση με τεράστιο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον για εμάς τους Έλληνες, που μετά από καιρό εκπροσωπούμαστε από δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Και αν για τους "πράσινους", που πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό, ο οποίος με μια νεανική ομάδα, που στην αρχή της χρονιάς είχε πολύ χαμηλά τον πήχη, κατάφερε να φτάσει στους τέσσερις κόντρα σε όλα τα προγνωστικά αποδεικνύοντας πως τα χρήματα και η ηλικία δεν παίζουν πάντα ρόλο.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών συμπληρώνουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα. Δυο μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ με παίκτες γνωστούς σε όλους μας. Η ΤΣΣΚΑ που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, έφτασε ως εδώ με σχετική άνεση και χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στους ομίλους και στα νοκ άουτ ματς.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη, που θα κοντραριστεί με τον την έκπληξη της διοργάνωσης, τον Ολυμπιακό, τον οποίο είχε κερδίσει στον τελικό του Παρισιού το 2010, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την είχαν στις ομάδες που θα καταφέρουν να φτάσουν ως εδώ και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Έτσι λοιπόν βλέποντας τις τέσσερις ομάδες και έχοντας ξεκάθαρη εικόνα από την αρχή της σεζόν, το προβάδισμα φαίνεται να έχει η ΤΣΣΚΑ που εάν καταφέρει και περάσει τον δύσκολο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ο δρόμος θα ανοίξει διάπλατα. Δεύτερη έρχεται η Μπαρτσελονα που θεωρητικά πάντα αντιμετωπίζει την πιο αδύναμη ομάδα, τον Ολυμπιακό και αυτό της δίνει σημαντικό προβάδισμα για τον τελικό.

Από τις δικές μας ομάδες σαφώς μεγαλύτερη τύχη έχει ο Παναθηναϊκός που έχει πάει εκεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και όσο και καλύτερη να είναι η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί κανείς να τον ξεγράψει. Ο Ολυμπιακός από την άλλη κατάφερε να πετύχει την είσοδο του στην τετράδα κάτι δύσκολο για τα δεδομένα της ομάδας και από εδώ και πέρα θα παίζει χωρίς άγχος και στο τέλος θα κάνει τον απολογισμό του. Ευχή όλων μας, είναι να βγει κερδισμένο το ελληνικό μπάσκετ και την Κυριακή το βράδυ μια από τις δυο δικές μας ομάδες να κατακτήσει το τρόπαιο».

Παύλος Πήλιουρης (σπουδαστής Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x