Euroleague

Ολίμπια Λιουμπλιάνα: Σε φθίνουσα πορεία

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα έχει πάψει καιρό τώρα να αποτελεί δύναμη στην Ευρώπη. Έχοντας χάσει τα σκήπτρα τα τελευταία δύο χρόνια ΚΑΙ στη Σλοβενία (από την Κρκα) ξεκινά μία νέα προσπάθεια με τη γνωστή συνταγή: λίγα χρήματα και πολλούς νέους παίκτες.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα έχει πάψει καιρό τώρα να αποτελεί δύναμη στην Ευρώπη. Έχοντας χάσει τα σκήπτρα τα τελευταία δύο χρόνια ΚΑΙ στη Σλοβενία (από την Κρκα) ξεκινά μία νέα προσπάθεια με τη γνωστή συνταγή: λίγα χρήματα και πολλούς νέους παίκτες. Το ρόστερ υπέστη κοσμογονικές αλλαγές, με σημαντικές απώλειες όπως τους Ιλιέφσκι, Όζμπολτ, Γκρέγκορι, Πίνκνεϊ, Σ. Ούντριχ, Μπόισα και Σερμαντίνι και είναι αμφίβολο αν οι αντικαταστάτες τους είναι επαρκείς. Οι Αμερικανοί Γκριν, Γούντσαϊντ και Τόμπσον (που έπαιζε πέρυσι στον Ίκαρο) μαζί με τους έμπειρους Τσάπιν και Βάρντα θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι.

Αστέρι: Ο Ντάνι Γκριν είναι το μεγάλο όνομα της Ολίμπια. Αποκτήθηκε από το ΝΒΑ και σε αυτό θα επιστρέψει όταν τελειώσει το lockout. Ο Αμερικανός άσος, που αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», είναι εξαιρετικός σκόρερ, αλλά προσφέρει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα χωρίς πολύ υψηλή ποιοτική στάθμη.

Συν: Φυσικά η «Στόζιτσε Αρένα». Το γήπεδο που εγκαινιάστηκε πέρυσι και ήταν απόρθητο στην πρώτη φάση των ομίλων, αποτελεί το μεγάλο όπλο της Ολίμπια. Σε αυτό θα ποντάρει στην προσπάθειά της να περάσει στο Top 16.

Πλην: Η πολύ ανανεωμένη σύνθεση της ομάδας σε συνδυασμό με την απειρία των περισσότερων παικτών σίγουρα δεν βοηθά την προσπάθεια της Ολίμπια.

Ερωτηματικό: Ή καλύτερα... ερωτηματικά. Τι θα συμβεί αν ή όταν φύγει ο Ντάνι Γκριν για το ΝΒΑ; Πώς θα ανταποκριθούν οι άπειροι παίκτες στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Θα καταφέρει να παρουσιάσει καλό πρόσωπο μακριά από τη Λιουμπλιάνα;

Το ρόστερ

6. Αλεξάνταρ Τσάπιν-Γκαρντ (1,86μ., 29χρ.) Σλοβενία
7. Ρόμπερτ Ρόθμπαρτ-Σέντερ (2,17μ., 26χρ.) Ισραήλ
8. Γιάκα Μπλάζιτς-Γκαρντ (1,93μ., 21χρ.) Σλοβενία
9. Ντιόν Τόμπσον-Φόργουορντ (2,03μ., 23χρ.) ΗΠΑ
10. Μπεν Γούντσαϊντ-Γκαρντ (1,80μ., 26χρ.) ΗΠΑ
11. Ντίνο Μούριτς-Φόργουορντ (1,99μ., 21χρ.) Σλοβενία
12. Γκόραν Γιαγκόντνικ-Φόργουορντ (2,02μ., 37χρ.) Σλοβενία
13. Σάσου Σάλιν-Γκαρντ (1,90μ., 20χρ.) Φινλανδία
14. Ντάνι Γκριν-Γκαρντ (1,98μ., 24χρ.) ΗΠΑ
21. Ράτκο Βάρντα-Σέντερ (2,13μ., 32χρ.) Βοσνία
22. Νταμίρ Μάρκοτα-Φόργουορντ (2,08μ., 26χρ.) Σλοβενία
24. Ντάβις Μπέρτανς-Φόργουορντ (2,05μ., 19χρ.) Λετονία

Προπονητής: Σάσο Φιλιπόφσκι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x