Euroleague

Ούνιξ Καζάν: Τώρα είναι τα δύσκολα

Η κατάκτηση του Eurocup επέτρεψε στην Ούνιξ Καζάν να λάβει για πρώτη φορά μέρος στην Ευρωλίγκα. Ζώντας μονίμως στη σκιά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός των τειχών, η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν θέλει να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί και στο υψηλότερο επίπεδο.

Η κατάκτηση του Eurocup επέτρεψε στην Ούνιξ Καζάν να λάβει για πρώτη φορά μέρος στην Ευρωλίγκα. Ζώντας μονίμως στη σκιά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός των τειχών, η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν θέλει να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί και στο υψηλότερο επίπεδο. Οι αποχωρήσεις των Λάμπε, Μίναρντ, Πόποβιτς και Βράνιες σίγουρα αποδυνάμωσαν τη ρωσική ομάδα και μένει να φανεί αν οι νεοφερμένοι Γκριρ, Τζαβάι και Ντόμερκαντ σταθούν αρκετοί για να κλείσουν τις «τρύπες» δίπλα στον καλό κορμό των Λάιντεϊ, ΜακΚάρτι, Γουίλκινσον και Σαβρασένκο. Πάντως το επίπεδο του ομίλου επιτρέπει στην Ούνιξ να κάνει σχέδια για παρουσία τουλάχιστον στο Top 16

Αστέρι: Ο Τερέλ Λάιντεϊ είναι ο ηγέτης της Ούνικς. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι εξαιρετικός σκόρερ, αξιόλογος οργανωτής και πάνω του «χτίζεται» όλο το παιχνίδι της ρωσικής ομάδας.

Συν: Παρότι πρόκειται για μία πρωτάρα ομάδα στην Ευρωλίγκα, διαθέτει αρκετούς παίκτες με εμπειρία στη διοργάνωση. Έτσι η Ούνιξ δεν ταξιδεύει σε άγνωστα νερά.

Πλην: Ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Αρκετοί και σημαντικοί παίκτες της Ούνιξ είναι σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία και σίγουρα όχι στο αποκορύφωμα, αλλά μάλλον στη δύση της καριέρας τους.

Ερωτηματικό: Θα καταφέρει η Ούνιξ να καλύψει το κενό που άφησε φεύγοντας από την ομάδα ο κορυφαίος παίκτης της περασμένης περιόδου, Ματσέι Λάμπε; Καλός ο Νέιθαν Τζαβάι, αλλά ο Πολωνός αποτελούσε κεφάλαιο για τη ρωσική ομάδα και πλέον ανήκει στην Κάχα Λαμποράλ.

Το ρόστερ

4. Τερέλ Λάιντεϊ-Γκαρντ (1,91μ., 33χρ.) ΗΠΑ
5. Ντμίτρι Γκολοβίν-Γκαρντ (1,92μ., 23χρ.) Ρωσία
7. Ιγκόρ Ζαμάνσκι-Φόργουορντ (2,02μ., 34χρ.) Ρωσία
9. Πετρ Σαμοϊλένκο-Γκαρντ (1,86μ., 34χρ.) Ρωσία
11. Ζαχάρ Πασούτιν-Γκαρντ (1,96μ., 37χρ.) Ρωσία
12. Βλάντιμιρ Βερεμέενκο-Φόργουορντ (2,08μ., 27χρ.) Λευκορωσία
13. Λιν Γκριρ-Γκαρντ (1,88μ., 32χρ.) ΗΠΑ
14. Αλεξέι Σαβρασένκο-Σέντερ (2,15μ., 32χρ.) Ρωσία
15. Πετρ Γκουμπάνοφ-Φόργουορντ (2,06μ., 24χρ.) Ρωσία
21. Κέλι ΜακΚάρτι-Φόργουορντ (2,01μ., 36χρ.) Ρωσία/ΗΠΑ
32. Νέιθαν Τζαβάι-Σέντερ (2,07μ., 25χρ.) Αυστραλία
33. Εβγκένι Τσερνιάφσκι-Γκαρντ (1,93μ., 27χρ.) Ρωσία
44. Χένρι Ντόμερκαντ-Γκαρντ (1,93μ., 31χρ.) Βοσνία/ΗΠΑ
54. Μάικ Γουίλκινσον-Φόργουορντ (2,04μ., 30χρ.) Σκόπια/ΗΠΑ

Προπονητής: Εβγκένι Πασούτιν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x