Euroleague

Σιένα: Θα γίνει (επιτέλους) η υπέρβαση;

Στην Ιταλία είναι το αφεντικό μετρώντας πέντε συνεχή πρωταθλήματα. Πλέον όμως αυτό δεν αρκεί στη Σιένα. Στόχος είναι η ευρωπαϊκή υπέρβαση, που δεν μεταφράζεται απλώς σε μία καλή πορεία ή συμμετοχή σε Final 4. Αυτά τα έχει καταφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν η ομάδα της Τοσκάνης. Αυτό που επιζητεί είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος και αυτό οραματίζονται όλοι στις τάξεις της.

Στην Ιταλία είναι το αφεντικό μετρώντας πέντε συνεχή πρωταθλήματα. Πλέον όμως αυτό δεν αρκεί στη Σιένα. Στόχος είναι η ευρωπαϊκή υπέρβαση, που δεν μεταφράζεται απλώς σε μία καλή πορεία ή συμμετοχή σε Final 4. Αυτά τα έχει καταφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν η ομάδα της Τοσκάνης. Αυτό που επιζητεί είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος και αυτό οραματίζονται όλοι στις τάξεις της. Ο σύλλογος έκανε μετρημένες κινήσεις. Έχασε βασικά κομμάτια του περσινού παζλ, όπως τους Χέρστον, Ράκοβιτς και Γιάριτς, αλλά κράτησε τη ραχοκοκαλιά των ΜακΚάλεμπ, Ζήση, Καουκένας, Στόουνρουκ και Λαβρίνοβιτς, προσθέτοντας παράλληλα έναν παίκτη μεγάλης κλάσης όπως ο Ντέιβιντ Άντερσεν και έναν ελπιδοφόρο Αμερικανό στο πρόσωπο του Ντεχουάν Σάμερς. Αρκούν αυτά όμως για να φτάσει στην κορυφή;

Αστέρι: Ο Μπο ΜακΚάλεμπ είναι το βαρόμετρο της Σιένα. Ο βραχύσωμος Αμερικανός, που οδήγησε τα Σκόπια στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ, δίνει ταχύτητα και σκορ στην ομάδα του κάνοντας άνω κάτω τους αντιπάλους με τις διεισδύσεις του.

Συν: Ο σταθερός κορμός 6-7 αξιόλογων παικτών που υπάρχει εδώ και χρόνια, δίνει στη Σιένα-τουλάχιστον στην εκκίνηση της σεζόν-ένα πλεονέκτημα έναντι ομάδων που έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα.

Πλην: Οι βλέψεις του συλλόγου είναι μεγάλες, αλλά οι μεταγραφές που έγιναν δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την ομάδα και υπάρχουν ομάδες με πολύ καλύτερο ρόστερ.

Ερωτηματικό: Θα καταφέρει η Σιένα να αποβάλει το άγχος των μεγάλων αγώνων και να φτάσει να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο; Τα προηγούμενα χρόνια οι πρωταθλητές Ιταλίας έδειχναν ικανοί να φτάσουν ως το τέλος, αλλά έφευγαν διψασμένοι από την πηγή.

Το ρόστερ:

4. Μπο ΜακΚάλεμπ-Γκαρντ (1,92μ., 26χρ.) ΗΠΑ/ΠΓΔΜ
6. Νίκος Ζήσης-Γκαρντ (1,95μ., 28χρ.) Ελλάδα
7. Ντέιβιντ Άντερσεν-Σέντερ (2,12μ.-31χρ.) Αυστραλία/Δανία
9. Μάρκο Καραρέτο-Φόργουορντ (1,96μ., 34χρ.) Ιταλία
12. Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς-Σέντερ (2,09μ., 32χρ.) Λιθουανία
13. Ριμάντας Καουκένας-Γκαρντ (1,92μ., 34χρ.) Λιθουανία
14. Τόμας Ρες-Σέντερ (2,08μ., 31χρ.) Ιταλία
15. Αντρέα Μικελόρι-Φόργουορντ (2,02μ., 33χρ.) Ιταλία
18. Λούκα Λεχτχάλερ-Σέντερ (2.06μ., 25χρ.) Ιταλία
20. Σον Στόουνρουκ-Σέντερ (2,01μ., 34χρ.) ΗΠΑ
21. Πιέτρο Αραντόρι-Γκαρντ (1,94μ., 23χρ.) Ιταλία
34. Ντέιβιντ Μος-Φόργουορντ (1,95μ., 28χρ.) ΗΠΑ
35. Νταχουάν Σάμερς-Φόργουορντ (2,03μ., 23χρ.) ΗΠΑ

Προπονητής: Σιμόνε Πιανιτζάνι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x