Eurobasket

Σόκαρε τη Λιθουανία η Γεωργία του Ζούρου με τρομερούς Σενγκέλια και Ντίξον

Την πρώτη πολύ μεγάλη έκπληξη του Ευρωμπάσκετ έκανε η Γεωργία του Ζούρου, καθώς επικράτησε 79-77 της Λιθουανίας, με τον Σενγκέλια να κάνει… όργια (29 π.) και τον Ντίξον να μιλά στα δύσκολα.

Ένα πολύ καλό μάθημα για όποια ομάδα τολμήσει να την υποτιμήσει πρόσφερε η Γεωργία του Ηλία Ζούρου στην 1η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ, αφού επικράτησε με 79-77 της Λιθουανίας.

Σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα συνέβαλε τα μέγιστα ο Σενγκέλια, που είχε 29 πόντους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ-καριέρας, ενώ καθοριστικός ήταν ο Μάικ Ντίξον στα τελευταία λεπτά με συνεχόμενους πόντους.

Οι Λιθουανοί άρχισαν… φουριόζοι το ματς, αφού στο 14’ προηγήθηκαν με 12 πόντους (33-21), ωστόσο οι παίκτες του Ζούρου προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του αγώνα και μάζεψαν τη διαφορά στους 5 (39-34).

Οι Γεωργιανοί κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι και μάλιστα στο τέλος της γ’ περιόδου έκλεισε στο +2 για τους ίδιους (59-57), αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στα κρίσιμα λεπτά μπήκε στην… εξίσωση ο Μάικ Ντίξον που με συνεχόμενους πόντους και με μια εύστοχη βολή στο τέλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αφού ο Ματσιούλις στο τελευταίο σουτ για τρεις πόντους αστόχησε, με το 79-77 να αποτελεί το σκορ για την ιστορική νίκη των Γεωργιανών.



Δεκάλεπτα: 18-18, 39-34, 57-59, 77-79.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x