Eurobasket

Ρούμπιο: «Θέλαμε το χρυσό, αλλά δεν θα είναι αποτυχία το χάλκινο»

Ο Ρίκι Ρούμπιο παραδέχτηκε πως η Ισπανία πήγαινε για το χρυσό, αλλά θεωρεί πως δεν θα είναι λίγο και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Δεν θα πούμε ψέματα, ο στόχος μας ήταν το χρυσό. Όμως σε μια τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχει πολύς χρόνος για προετοιμασία και όπως αποδείχτηκε ούτε περιθώρια για λάθη. Δεν χρειάζονται δικαιολογίες, μπορούμε ακόμη να πάρουμε ένα μετάλλιο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Κυριακή. Δεν είναι αποτυχία να πάρεις χάλκινο, αλλά επιτυχία. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη σημασία ενός μεταλλίου», δήλωσε ο γκαρντ των Τζαζ.

Όσο για το τι έγινε στον ημιτελικό και το πώς ήρθε η συντριβή με 92-72 από τη Σλοβενία; «Πρέπει να αποδεχτούμε πως η Σλοβενία ήταν ανώτερη, έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την αξία της και να τους συγχαρούμε», τόνισε ο Ρούμπιο, ενώ αποθέωσε τον Λούκα Ντόντσιτς: «Ο Ντόντσιτς είναι ξεχωριστός. Έχει σπουδαίο ταλέντο και μαζί ωριμότητα που είναι σπάνιο να συναντήσεις σε κάποιον στην ηλικία του. Είναι τρομακτικό να σκεφτείς πού μπορεί να φτάσει αν παίζει έτσι στα 18. Κάνει καταπληκτικό Ευρωμπάσκετ».

Τέλος, για τον μικρό τελικό που όλα δείχνουν πως θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο με το εθνόσημο, είπε: «Ο Ναβάρο έχει προσφέρει πολλά και για πολλά χρόνια στην εθνική. Έχει δώσει και την ψυχή του για αυτή την ομάδα. Θα είναι δύσκολο για αυτόν να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως θα του λείψει, γιατί απόλαυσε αυτή τη διαδρομή περισσότερο από κάθε άλλον και μαζί του την απολαύσαμε κι εμείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x