Eurobasket

Πρώτη και καλύτερη η Ισπανία

Η Ισπανία πήρε το ντέρμπι με την Κροατία με 79-73 και είναι οριστικά πρώτη στον όμιλό της, με τους ηττημένους να μένουν δεύτεροι. Πώς αυτό το αποτέλεσμα... επηρεάζει την Ελλάδα.

Πρώτη και καλύτερη στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ η Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 79-73 της Κροατίας και μία αγωνιστική πριν το φινάλε, εξασφάλισαν την κορυφή, αφήνοντας την ίδια ώρα τους σημερινούς τους αντιπάλους στη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν η Ελλάδα προκριθεί στους «16» ως τρίτη (με 2x2 κόντρα σε Φινλανδία και Πολωνία) και στη συνέχεια περάσει στα προημιτελικά, τότε πιθανώς να ανταμώσει με τους Ισπανούς. Αν περάσει τον όμιλο ως τέταρτη (με ήττα από Φινλανδία και νίκη επί της Πολωνίας) και ξεπεράσει το όποιο «εμπόδιο» της έρθει στους «16», τότε ίσως στην οκτάδα συναντήσει την Κροατία.
Θεωρητικά, η Εθνική μπορεί σήμερα να «επιλέξει» αν θέλει να τερματίσει τρίτη ή τέταρτη στον όμιλό της για να «φτιάξει» (θεωρητικά πάντα) τα διασταυρώματά της. Άλλωστε, το αποψινό ματς με τους Φινλανδούς δεν κρίνει την πρόκριση, παρά μόνο το πού θα τερματίσουμε αν προκριθούμε.

Όσον αφορά το Ισπανία-Κροατία, η ομάδα του Σκαριόλο έδειξε ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον όσες ευκαιρίες της παρουσιάστηκαν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Με το σκορ στο 76-73, ο Μπογκντάνοβιτς επιχείρησε να μειώσει με σουτ δύο πόντων, ωστόσο δέχθηκε… μεγάλο στοπ από τον Ερνανγκόμεζ κι εν συνεχεία ο Ρούμπιο με 2/2 βολές «κλείδωσε» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 32-38, 54-53, 73-79

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x