Eurobasket

Πού πάτε; Έχει και συνέχεια!

Είμαστε στους «8», αλλά έχει και παρακάτω… Η Εθνική μετά από μια μέρα επαναφόρτισης προετοιμάζεται για τον προημιτελικό της Τετάρτης με τη Ρωσία και με την εικόνα της υπόσχεται… τετράδα.

«Να δεις τι σου’ χω για μετά», που λέει και το τραγούδι. Η Εθνική δεν «χόρτασε», μήτε αρκείται στην πρόκριση στα προημιτελικά. Θέλει παραπάνω. Και το κυριότερο… ΜΠΟΡΕΙ!

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

Η χθεσινή μέρα ήταν η λεγόμενη ανάπαυση του πολεμιστή. Ο Κώστας Μίσσας συναισθανόμενος την ανάγκη της ομάδας να αποφορτιστεί, σωματικά και πνευματικά, μετά το εξαιρετικά πιεστικό τετραήμερο που προηγήθηκε, έδωσε κάτι σαν… ρεπό στους παίκτες. Το μενού περιλάμβανε πολύ ύπνο, ελευθερία στους διεθνείς να δουν φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που τους έχουν ακολουθήσει στην Πόλη και ένα απλό χαλάρωμα (στο οποίο συμμετείχαν όλοι πλην όσων έχουν πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής), με παρακολούθηση του βραδινού αγώνα μεταξύ Κροατίας και Ρωσίας από όπου και προέκυψε ο αντίπαλος για την Τετάρτη.

Ουσιαστικά η προετοιμασία αρχίζει σήμερα για τους παίκτες, γιατί το τεχνικό τιμ δεν είχε καιρό για ανάσες. Ο Κώστας Μίσσας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο Βασίλης Γεραγωτέλλης και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος ακόμη και πριν την ανάδειξη του αντιπάλου στα προημιτελικά έκαναν την προεργασία τους για να κερδίσουν χρόνο συγκεντρώνοντας στοιχεία και παρακολουθώντας αγώνες και των δύο ομάδων. Μάλιστα Μίσσας, Γεραγωτέλλης και Παναγιωτόπουλος παρακολούθησαν από κοντά τη νίκη της Ρωσίας και το βίντεο έχει πάρει ήδη φωτιά.

Το πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει για την Εθνική διπλή προπόνηση, μεσημέρι και βράδυ. Για τη Ρωσία υπάρχει σεβασμός, αλλά σε καμία περίπτωση φόβος. Σίγουρα δεν πρόκειται για καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το προπονητικό πλάνο θα αφορά σε μεγάλο βαθμό στην εξουδετέρωση του Αλεξέι Σβεντ που έκανε ό,τι ήθελε τους Κροάτες, αλλά και την προστασία της ρακέτας από τον θηριώδη Τιμοφέι Μοζγκόφ. Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίκτες στο ρόστερ του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, αλλά κανείς δεν δείχνει να έχει την ποιότητα να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα όπως ο γκαρντ της Χίμκι ή ο σέντερ των Νετς.

Η ουσία είναι πως η Εθνική έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία και όλοι είναι αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πάει χαμένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x