Eurobasket

Πορζίνγκις: «Ωριμάζω στο Ευρωμπάσκετ. Θέλω μετάλλιο και play offs με Νικς»

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις απολαμβάνει το Ευρωμπάσκετ αλλά στο δίλημμα μετάλλιο με τη Λετονία ή play offs με τους Νικς απαντά… «και τα δύο».

Με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 22 λεπτά ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έβαλε τη σφραγίδα του στο 100-68 της Λετονίας επί του Μαυροβουνίου και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στην Πόλη, Χρήστος Ρομπόλης

«Από την αρχή παίξαμε το μπάσκετ μας. Δεν επιτρέψαμε στο Μαυροβούνιο να επιβάλει το ρυθμό του, παρά τα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι ψηλοί τους. Όμως παίξαμε γρήγορα και κερδίσαμε», τόνισε ο σούπερ σταρ των Νικς.

Όσο για τον προημιτελικό με τη Σλοβενία, είπε: «Η Σλοβενία είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν παίκτες όπως ο Ντράγκιτς και ο Ντόντσιτς. Ειδικά ο Ντράγκιτς είναι από τους καλύτερους στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα και φάνηκε αυτό από την πρωτιά τους στη φάση των ομίλων».

Για το πώς βιώνει τη διοργάνωση, τόνισε: «Απολαμβάνω το μπάσκετ, αγαπώ το άθλημα και το χαίρομαι να παίζω με αυτή την ομάδα. Είμαι χαρούμενος όταν είμαι στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό έχοντας εδώ κοντά την οικογένειά μου. Είναι μια ωραία αλλαγή από το ΝΒΑ και θεωρώ πως αυτό το καλοκαίρι έχω ωριμάσει σαν παίκτης. Κάνω κάποια διαφορετικά πράγματα από ό,τι στους Νικς. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος».

Ερωτηθείς για το αν θα προτιμούσε μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ ή play offs με τους Νικς απάντησε: «Θα διάλεγα και τα δύο. Τα θέλω όλα».

Ο προπονητής της Λετονίας, Άιναρς Μπαγκάτσκις, είπε: «Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, αλλά το Μαυροβούνιο δεν είναι τόσο αδύναμο όσο δείχνει το σκορ. Έχουν έμπειρους παίκτες και πολύ καλό προπονητή, παίζουν έξυπνα, αλλά εμείς κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε και το πιο σημαντικό είναι πως είχαμε ποιότητα στην απόδοσή μας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x