Eurobasket

Πονίτκα στο sportfm.gr: «Θα γίνει μεγάλη μάχη με Ελλάδα»

Ο Ματέουζ Πονίτκα περιμένει να πέσουν κορμιά στον «τελικό» πρόκρισης Ελλάδας-Πολωνία. «Ούτε εμείς, ούτε εσείς θέλει να γυρίσω πίσω τόσο νωρίς», τόνισε ο φόργουορντ της Τενερίφης στο sportfm.gr.

Δύο ομάδες μάχονται για μία θέση όπως τα’ φερε το… Ευρωμπάσκετ. Ελλάδα και Πολωνία θα προσπαθήσουν να συμπληρώσουν το τσάρτερ για την Κωνσταντινούπολη και ο Ματέουζ Πονίτκα μιλώντας στο sportfm.gr φιλοδοξεί να είναι η ομάδα του εκείνη που θα βρεθεί στους «16». Ο πιο ποιοτικός παίκτης της αποψινής αντιπάλου της Εθνικής, πλέον φόργουορντ της Τενερίφης, μιλά για τη σημασία και την πίεση που έχει για τις δύο ομάδες το παιχνίδι.

Αναλυτικά ο Ματέουζ Πονίτκα μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τον τρόπου που χάθηκε το ματς με τη Γαλλία: «Είμαστε απογοητευμένοι. Παλέψαμε για τη νίκη απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, όπως η Γαλλία. Ήμασταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το ματς κρίθηκε στο τέλος. Πάντα είναι οδυνηρό να χάνεις με αυτόν τον τρόπο, αλλά συνεχίζουμε».

-τον αγώνα με την Ελλάδα: «Για μας είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία και ελπίζω να την εκμεταλλευτούμε. Θεωρώ πως παίζουμε καλά στα τρία τελευταία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε εμείς νικώντας την Ελλάδα».

inner

-το αν υπάρχει πίεση: «Και οι δύο ομάδες θα είναι έτοιμες για μάχη. Τόσο η Ελλάδα όσο και η εμείς είμαστε καλές ομάδες και είμαι σίγουρος πως κανείς μας και κανείς τους δεν θέλει να επιστρέψει πίσω πριν τους 16. Πίεση θα υπάρχει, λοιπόν, και για τις δύο πλευρές. Θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ κλειστό ματς, με πολλές μονομαχίες, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

-τους Έλληνες παίκτες και ποιον ξεχωρίζει: «Η Ελλάδα έχει πολλούς έμπειρους παίκτες που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια. Αν έπρεπε να διαλέξω έναν θα έλεγα τον Κώστα Σλούκα. Είναι ένας εξαιρετικός πλέι μέικερ, που καθοδηγεί άριστα την ομάδα του στην επίθεση. Ελέγχει το ρυθμό, μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει. Θα πρέπει να τον περιορίσουμε κι αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x