Eurobasket

Ορθόδοξη μάχη στον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ

Ρωσία και Σερβία διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ.

Δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση, κοντράρονται απόψε (21:30, ΕΡΤ) στον δεύτερο ημιτελικό με έπαθλο τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο την Κυριακή απέναντι στην απίθανη Σλοβενία.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην πρώτη φάση, με τη Ρωσία να επικρατεί 75-72. Έκτοτε οι «πλάβι» είναι αήττητοι μετρώντας πέντε σερί νίκες, στα νοκ άουτ απέναντι σε Ουγγαρία και Ιταλία, ενώ η Ρωσία υπέστη μόνο την ανώδυνη ήττα από τη Λετονία κερδίζοντας στη διαδρομή Κροατία και Ελλάδα.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ψάχνει το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ μετά το 2009, όταν κατέκτησε το ασημένιο στην Πολωνία, παρότι ήταν αργυρή το 2014 στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το δε συγκρότημα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς έχει τελευταίες επιτυχίες τα χάλκινα στο Ευρωμπάσκετ του 2011 στην Πολωνία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Οι δύο ομάδες έχουν να επιδείξουν επικές μονομαχίες σε επίπεδο Σοβιετικής Ένωσης και Γιουγκοσλαβίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν συναντηθεί δύο φορές στα προημιτελικά, με τους Σέρβους να επικρατούν το 2009 (79-68) και τους Ρώσους το 2011 (77-67).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x